Terme di Saturnia

Lite drygt sex mil söder ut finns denna lilla oas.

Det är en fantastiskt fin bilväg dit ner via Scansano. Vyerna över olivodlingarna och vindruvsfälten är obeskrivliga. Dessa kilometrar tar dock cirka en och en halv timma att köra. Att åka en sträcka i Italien är inte det samma tidsmässigt som hemma i Sverige…

 

sommar71 (1 av 1)

sommar70 (1 av 1)

 

Och när det återstsår tre kurvor innan man kommer fram, kan man från vägen se denna häftiga, helt naturliga källa springa ut från marken. Legenden säger att denna svavelkälla uppkom genom att eldklot for genom rymden från Jupiter… 800 liter svavelvatten forsar ut ur ursprungskällan per sekund!

 

sommar93 (1 av 1)

sommar92 (1 av 1)

sommar95 (1 av 1)

 

Och även om man luktar lite svavel innan man hunnit duscha av sig efter en dag, så är detta ställe ett måste att besöka om man befinner sig i området runt södra Toscana. Det är helt gratis, till och med parkeringen än så länge, och det är alltid 37,5 grader i vattnet oavsett dag på året. Packa med dig matsäck, maten på intilliggande kiosk är inte att rekommendera. Ta med dig kylklampar, skär upp vattenmelon i en stor plastburk och fyll många flaskor med vatten att ta med. Kanske en smörgås och lite salta kex. Sedan är dagen gjord!

 

Vi lämnade stora M och Minstingen hemma igår och vi fyra andra hade en alldeles förträfflig heldag bland vinrankor, olivträd och svavel.

 

sommar87 (1 av 1)

sommar86 (1 av 1)

sommar69 (1 av 1)

sommar99 (1 av 1)

sommar101 (1 av 1)

 

Jag vet tjejernas föräldrar hemma saknar dem, men jag kommer göra allt vad jag kan för att behålla känslan av vår stora galna familj som den är här just nu. Det kommer bli så tomt när tonåringarna åker hem om en vecka…

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s