En skillnad på 75 grader…

Från -35 i januari till +40 nu…

 

Har förstått att det är otroligt hett hemma i Sverige nu också. Några grader varmare här kanske, men värmen här blir ju inte riktigt lika tryckande. Den är tyngre och fuktigare, så undviker man bara att gå ut mellan klockan tio och fyra mitt på dagen, så funkar det :))

 

sommar140 (1 av 1)

sommar133 (1 av 1)

sommar135 (1 av 1)

sommar151 (1 av 1)

sommar184 (1 av 1)

 

Sedan tjejerna flög hem till Sverige i tisdags, har jag tagit lite av någon form av paus från att göra saker. Dessa tvås gedigna schema har hållit mig sysselsatt skulle man väl lätt kunna uttrycka det:))

Och snacka om att det blev tomt och tyst när de åkte (trots en 3- och 5- åring kvar i huset). Som de fattas!!! Det var dessutom inte helt självklart att de skulle få flyga hem själva. Vid incheckningen ifrågasattes det och ringdes för att kolla om två 13-åringar får flyga själva. Jag var hellugn vad det gäller detta, för självklart hade jag kollat flygbolagets regler innan. Men damen i incheckningen hävdade att för att få flyga själv var man tvungen att vara 16. Så fel hon hade… visade det sig. Och tänk vad hon fick lära sig… om sitt eget jobb…  Hon var tvungen att tillägga, lite surt, när hon taggade väskorna, att om de skulle ha flugit ner till Italien hade de inte fått göra det själva. Eh, som om de hade stoppat de i Sverige när de flyger med ett Skandinaviskt bolag… Skulle inte tro det.

 

sommar178 (1 av 1)

sommar192 (1 av 1)

sommar198 (1 av 1)

 

Hem kom de och resan gick alldeles utmärkt. Fast de flög som trettonåringar. Vi andra tog en liten omväg hem från Pisa med en övernattning i Florens. Mina grabbar har aldrig varit där (förutom på IKEA)…

Vi sov på ett jättefint pensionat nära Ponte Vecchio, Hotel la Scala, som var otroligt fräscht och framför allt hundvänligt. Våra två fyrbenta måste ju också få vara med liksom.

Jag älskar ju Rom, men Florens kommer som god tvåa, eller så kanske dessa städer helt sonika får dela på toppen av min storstadslista i Europa.

 

sommar218 (1 av 1)

sommar209 (1 av 1)

sommar207 (1 av 1)

sommar208 (1 av 1)

sommar210 (1 av 1)

sommar211 (1 av 1)

sommar212 (1 av 1)

sommar213 (1 av 1)

sommar216 (1 av 1)

 

Resten av veckan har jag mest hängt här hemma på berget. Jag laddar för att bästa systeryster kommer på tisdag. Då måste jag ha fått tillbaka lite av strandenergin. Högsäsongen är ju nu ett faktum i Castiglione della Pescaia och det är på något vis både mysigt och lite stökigt… Vetulonia är däremot lugnt och skönt…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s