KBK – Kör Bara Kör

Ett hus förbereds för övervintring…

ett annat är det fritt fram nu för att bygga. Äntligen har vi fått ALLA klartecken för det lilla huset ute i skogen. Bygglovet har varit klart ett tag nu. Det är Miljönämnden som krånglat. Vilket nu Bygnadsnämnden (tack och lov för chefen där!!!) styrt upp och gett oss kommunens fulla tillåtelse. Tänk om han hade haft tiden att styra upp allt, så enkelt det skulle bli för alla nybyggare i den här kommunen då.

 

IMG_2128

 

Här på vår sida skogen har vi nu vinterboat. Utemöbler och studsmatta är bortblockat. Våra kaskadpelargoner får däremot hänga med ett tag till. De är ju fortfarande hur fina som helst! Gräset behöver nog inte klippas något mer den här säsongen och många leksaker får åka på tippen. Det är hemskt hur våra småligister förbrukar leksaker…

 

IMG_2113

IMG_2099

 

Jag är fortsatt nöjd med mitt arbetsbeslut. Vi fortsätter att ha barnen hemma medans vi jobbar. Just nu är det örininflammation som gäller…

Inget förvånande med att vi ”betalar” av allt vad det gäller baciller nu. Vi har ju varit förskonade i nästan 15 månader. Dags att bygga upp immunet igen. Bara att gilla läget!

 

IMG_2094

IMG_2089

IMG_2056

 

Underarbetet är ju ganska tråkigt vid ett husbygge. Det ska grävas upp för vatten, avlopp och el. Sen ska det bara grävas igen på det. Det blir ju liksom ingen skillnad. Förutom att skogen är uppgrävd, igengrävd och lite småförstörd för en tid framöver…

Men här borta i vår skog är det faktiskt lite spännande. 

Någon gång, jag skulle gissa 40-50-tal någon gång, så har man haft vår mark som någon form av soptipp. Kanske innan det också. När vi byggde vårt hus och röjde på tomtmarken bredvid (där nu mormors hus ska upp) hittade vi diverse burkar, ketchupflaskor och lite annat smått och gott. Relativt välbevarat. Ketchupflaskorna som hittades bedömdes då komma från 50-talet enligt kunniga människor. Dessa fyndigheter låg ganska ytligt på marken under slyn.

 

IMG_2118

 

Nu när vi varit ner dryga metern under marken för att gräva in vattnet, så har det dykt upp ännu fler mer eller mindre vackra guldkorn. Framför allt har vi hittat glasburkar och glasflaskor i olika former. Jättevackra!!! Med mönster och former jag aldrig sett förut. Locken på burkarna kan bli svåra att återställa. De är ganska rostiga, men kan kanse fixas med hjälp av lite blästring.

Dessutom har vi funnit en hel mängd gamla pottor. Tyvärr i material som har gjort att de vittrat sönder, så de går inte att fräscha till alls. Men mängden pottor är spännande. Kanske från barnhemmet här borta eller från vårdhemstiden på Hovgården. Jag får luska lite i det där. Säkert någon här i byn som vet.

 

För miljön är ju dessa egna små egenhändigt skapade små soptippar en smärre katastrof, men de kan ju onekligen vara lite spännande också…

 

Nu ska jag skicka in arbetsgivardeklarationen och laga en apa:))

Ha en fin dag helt enkelt. Dito till er!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s