Kors i krösamoset

Vilken mysig Stockhomshelg!… Igen…

 

Kulturell som det förslår som alltid. Det finns ju kollosalt mycket saker jag vill beta av innan det är för sent. Och man vet ju aldrig när det är det liksom…

Som att få göra ett besök i Astrids Lindgrens lägenhet på Dalagatan 46. Alldeles invid Vasaparken. Ni vet, Peter och Petras hemvist! GÖR det innan det inte går längre. För man vet aldrig. Det är en hyreslägenhet. Tänk att Astrid hade en hyreslägenhet från 1941 till 2002 när hon gick bort. Hon som var så ekonomisk (tror jag att hon var i alla fall).

Att hennes familj lyckats upprätthålla deras förmoders hemvist, liksom sin egen bitvis, precis som den var 2002 är en enorm bedrift. Det är ingen självklarhet att det kommer att hålla rent ekonomiskt hur länge som helst.

Föresten, inte som 2002. På alla de 140 kvadratmeterstora ytorna förnimmer man mycket, nog mest 50-tal. Allt är bevarat som hon hade det.

För mig var det betydligt högtidligare att entra dörren som det stod A. Lindgren på i lördags klockan nio, än att gå in i Peterskyrkan för första gången. Kan kanske vara den största religiösa upplevelse jag hittills haft. I lördags alltså.

Det är fantastiskt att åka till Astrid Lingrens Värld, att besöka Katthult på riktigt, eller att se de tre röda husen på rad med brutna tak där Bullerbyn spelades in. Att vara vid Näs, gården där hon växte upp. Men att få höra knarret under mina egna fötter från golvpalnkorna i hennes hem i Stockholm där det mesta faktiskt hände. Där böckerna skapades, där hennes barn växte upp, där hennes man levde och dog, där deras vardag framleds. Och där hon slutligen tog sitt sista andetag. Att få ha varit i den miljön…

Ni måste bara om ni kan och får möjligheten!!!

 

IMG_2208

IMG_2213

IMG_2214

 

Från Dalagatan och vidare neråt Berzelii park och China Teatern. Vi bokade biljetter till Ghost i mars. Till Mormor i födelsedagspresent. Att sedan se den när lilla M hade sin fjortonårsdag passade väl alldeles utmärkt. Två fördelsedagar firades trots dryga halvåret emellen dem.

God mat förtärdes också, så klart, och vi hann till och med en sväng på VIP-loungen på SF Mall of Scandinavia och såg A star is born med Lady Gaga. Hon är ju bara så galet cool. Alla kategorier!!! Hon gör ingen direkt besviken den här gången heller.

 

IMG_2229

IMG_2230

IMG_2205

 

Nog med roande nu för ett par dagar. Massor att stå i… För på torsdag händer det. Jag ska någonstans dit jag aldrig tidigare varit!!! Det blir förhoppningsvis intressant.

Dessutom har jag börjat studera…typ…  Italienska. Och jag fattar ingenting. Tänk om det är så att Italien inte är något för mig? Vad gör jag då???

Jag har så mycket att sätta mina tänder i framöver, så det där med att veta var man ska börja och i vilken ordning börjar bli knepigt. Jag kanske helt enkelt bara ska knåpa ihop en ”Att-Göra-Lista”…

 

Nu kommer snart mina Tiger Judo grabbar hem. Dags att fixa lite middag!

 

Nummer 1 på listan alltså!!!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s