Lower Manhattan & Brooklyn

Jo, jag kommer tillbaka!!!

Jag har varit här i nio dagar nu, två återstår. Min inställning till den smått hysteriska känslan jag hade efter två dagar har nu landat i en tillfredsställande kulturell eufori.

Vi har systematiskt betat av alla de saker vi har velat. Alla biljetter jag bokat i förväg hemifrån har fungerat perfekt och det vi fixat på plats har flutit som smort.

Ellis Islands sjukhus är absolut en tur man någon gång bör göra. En tur av topp tre under dessa dagar. Det stängde 1954 och har bara fått förfalla sedan dess. Om väggar kunde berätta här…

Vi såg till att vara nere vid Battery Park i god tid innan tio (rekommendationen på biljetten för turen var senast 11.30). Ju tidigare på morgonen, desto mindre kö till färjan över. Vi behövde inte köa alls.

Hyr en cykel en dag!

Nummer två på min topp tre. Varför framhävs inte detta mer? Det är genialt, optimalt och bara bäst.

Vi tänkte cykla Central Park och kanske ut till Roosevelt Island. Så vi hyrde var sin cykel en heldag. Vid elvatiden på förmiddagen hade vi gjort båda två… Så vi tog färjan från Roosevelt till Long Island och cyklade oss sedan vidare genom Brooklyn. Om jag någon gång skulle behöva välja var i New York jag skulle bo, så skulle jag definitivt leta boende i Brooklyn. Harlem kanske, men nej, Brooklyn vinner där.

Framåt kvällen tig vi oss åter över på Manhattan och cyklade lätt upp på avenyerna tillbaka till Central Parks cykeluthyrning. En perfekt dag som jag aldrig kommer glömma!

The Campbell Bar & Oyster Bar

Lite avsides inne i Grand Central Terminal ligger denna bar. I järnvägspampen John W. Campbells kontorslägenhet. Fantastiskt fint och lite fancy på ett bra sätt. Ett glas champange här innan middag nere på The Oyster Bar två våningar ner. Skön feeling och väl värd att få vara med på topplistan.

Inte att förglömma; The Merchant’s House (spökigt), The Tenement Museum (immigrantrelaterat), Katakomberna i The Basilica of St. Patricks Old Cathedral (irländsk historia), The Intrepid (fantastisk tur om skeppets tid under det andra världskriget), RIB New York (väldigt nära en plats i topp tre) och allt det där andra man kan tänkas sett här :))

Två dagar kvar. Jag känner att jag gjort precis allt jag vill den här gången. Möööjligtvis har jag kvar att se Manhattan ovanifrån. Jag för se om jag tar mig tid och råd… Stora M har redan gjort det senast han var här. Han verkar inte tycka att det är värt det ytterligare en gång. Så i så fall får jag göra det på egen hand…

Imorgon har vi hyrt en bil… Tror vi i alla fall. Tänkte ta oss ut på landet om vi lyckas.

Efter det ska jag börja längta hem…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s