Vad sätter man för spår?

Ser på kvällens avsnitt av Det sitter i väggarna

och program av dessa slag sätter alltid igång funderingar om framtid och baktid och mellantid och tid, tid, tid…
Människors livsöden och olika möjligheter och villkor. Vad man själv har getts för förutsättningar och vilka man tar och skapar för sig själv.

Jag har funderat mycket på detta under det senaste året… Vad jag vill ge mina barn och vad jag tror är bra för dem. Allt vi väljer att göra får kanske konsekvenser på både gott och ont.

 

IMG_0620-2

 

Vi valde att ta ett år i vildmarken, att ta våra minsta från förskolan under det året. De fick lära sig massor som de inte hade gjort på samma sätt annars, men det har också fått Minstingen att behöva kämpa lite hårdare vid återkomsten. Han kom nämligen inte ihåg något alls från sin tidigare tid vid dagis eller här hemma i huset.

Vi valde att spendera två månader i Italien i direkt anslutning till vår tid i vildmarken. Ytterligare en nygammal omgivning för barnen. Får de någon gång landa ordentligt?Behöver de landa? Det är ju så här vi har det och de är ju med oss…

Mini är nästan lite översocial (om man kan vara det vid sex års ålder). Han blir nog lite så av att spendera tid på så många olika platser och ihop med många och väldigt olika typer av människor.

När vi kom hem hit till Hovis i augusti tittade sig Minstingen fascinerat omkring här hemma i vårt hus och frågade: -”Hur länge ska vi bo på det här hotellet?”

Jag förklarade ju då att det är här vi har vår bas, vårt hus, vår vardag.

Svaret från honom blev då: -”Wow!!!”

 

DSC_0125-2

 

Jag har tre väldigt härliga barn.

Jag tror att de trivs precis som det är. Förmodligen blir det bra. Spännande att se vad de gör med sig:))

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “Vad sätter man för spår?

  1. Många kloka ord!😍🙏 Vi hade motsatsen dålig ekonomi och pga sjukskriven… Vi gjorde korta utflykter även på sem. Barnen gick inte på förskola eller fritids …utan var hemma med oss eller mor- farföräldrar.. Så här i backspegeln de är nu 21år 24år 26år är såååå olika men de mest fantastiska personerna. Trygga och omtänksamma men ändå med skinn på näsan.
    Har frågat många gånger hur de upplevt deras barndom….men de säger att de inte saknat något..fått mycket att vi alltid funnits där…och att vi har stått starka och inte gett med oss när de testat oss. De är sociala kan umgås med alla slags människor utan att värdera. Och som er lilleman är vår lillebror översocial med alla….kram fortsätt leva😍🙏

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s