Vardag i vildmarken!

Jag och grabbarna är kvar.

 

Gamla M har åkt hem till Bolanche, lilla M firar in nyåret i Järvsö och Moster behöver jobba på själva nyårafton på sitt jobb sittandes på det där kontoret med den magnifika utsikten över Riddarfjärden.

Själv har jag intagit vardagen här tillsammans med mina fyra grabbar.

 

IMG_2575

IMG_2570

 

Vi ställde klockan tidigt för att se nattens UFC-sändning från Los Angeles på Viaplay. Mysigt att kliva upp innan solen går upp, elda i kaminerna och slå på kaffet på vedspisen tillsammans med min man, innan barnen vaknat.

Sorgligt slut för båda svenskarna då tyvärr, men ett galet antiklimax när Amanda Nornes manglade Cyborg på mindre än en minut. Det var flera år sedan jag slutade intressera mig för sport. Framför allt på teve. Men detta går jag verkligen igång på… Så var det sagt…

Vi slickade de svenska såren resten av dagen i ett fantastiskt vinterlandskap. Ytterligare en dag med kanonväder, sol och 13 grader kallt.

 

IMG_2576

IMG_2577

 

Vi var till Särna under gårdagen och köpte tre kubik ved. Vi brukar fylla på vinterförrådet under sensommaren eller hösten, men i år hanns det inte riktigt med. Så idag har vi fått in två av dessa kubik med skotrar och släp över sjön. Smågrabbarna har kört själva på sina miniskotrar och lastat ved så svetten rann.

 

IMG_2579

 

Nu ligger båda galenpannorna i sina sängar. En sovandes och en betar av filmerna med Harry Potter. Han laddar för en framtida resa till London och Warner Bros Studio´s Potter in the making. Det är just nu vad han helst av allt skulle vilja göra.

Vattenhinkarna är påfyllda med iskallt friskt vatten. Varmvattnet står påfyllt upp till kanten i sin kastrull på vedspisen. Allt är undandiskat och torkat och inställt i skåp och hyllor.

Vedboden är full med ved och temperaturen här inne i huset är uppe i 25 grader. Då två av tre kaminer sprakar för fullt.  Allt är så lugnt och fridfullt.

Vi är helredo för årets sista dag!!!

 

IMG_1073

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s