Vildmarksrapport

Är det inte omständigt?

 

Utan el och rinnande vatten…

 

img_2597

 

Det är lite roligt att folk blir imponerade av att vi hur lyckats bo så i ett år. Men i själva verket är det nästan precis som hemma i civilisationen. Så vi har egentligen inte alls presterat någonting. Framför allt inte under den kalla tiden när man hela tiden håller vedspisen igång. Då finns det ju varmvatten dygnet runt på spisen.

Att gå ut och hämta vatten istället för att spola upp det från kranen är ju ingen skillnad mer än att det tar en aningens lite längre tid, man får lite starkare rygg och armar och man slösar inte på vattnet lika mycket som hemma.

 

img_2588

img_2592

 

Vad det gäller matlagningen, så är det ju exakt som hemma. Skillnaden är att vi inte har elspis. Vi har dubbelt upp av spisar istället. En ved och en gas. Lyxigt om man behöver många plattor och fler ugnar samtidigt.

Vi har solceller och vindkraft som fyller batterierna alla årstider och i stort sett alla väder. Vi gillar storm här… Det gör att allt som behöver laddas fungerar även här.

Badrum i ladan är under konstruktion fortfarande. Men att duscha utomhus är på vintern som lyxigt romerskt SPA eller vinterbad med bastu. Uppfiskande och riktigt härligt varje gång.

Att tvätta för hand är som meditation. Det tar längre tid, men det sparar miljö och funkar alldeles utmärkt.

Så nej, det är ingen bedrift att ha ett liv Bortom Verkligheten. Det är en möjlighet, inte alla förunnat att få vistas här.

 

img_8359

 

Men bäst av allt är ändå läget, lugnet och att det bara är vårt.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s