Vardag hela veckan!

Vilka fina dagar det är!!!

 

Någon decimeter snö ligger ju faktiskt på marken nu och graderna håller sig under nollan. Dagarna är märkbart ljusare. Visst är det häftigt vad stor skillnad det är från innan juldagarna.

Och ljuset är ju magiskt! Det gäller att ta vara på de dagar vi får nu. Det är faktiskt bara två månader kvar tills att det brukar bli vårigt.

 

10748034960_img_2634

10748717376_img_2631

 

Våren och sommaren finns ju där under snötäcket. Idag skiner solen verkligen på ett magiskt sätt i trädgården. Jag ser det från mitt fönster på kontoret. Det blir så mycket lättare att jobba än när det är snöslask och mörkt.

 

10748700800_img_263510748140480_img_2609

10748134576_img_2612

 

Jag har en hel vecka ostört på kontoret. Att stämma av alla konton och verkligen kolla så att bokföringen hänger ihop. Jag ska för första gången i mitt liv försöka mig på att göra bokslut för två aktiebolag här om några veckor. Jag är lite nervös för det faktiskt. Samtidigt som det ska bli roligt att förstå allt hela vägen… Hoppas jag…

Ett förenklat bokslut för min enskilda firma är väldigt enkelt. Dessutom ett bolag helt utan tillgångar för tillfället.

Men jag har förstått att det optimala framöver, inför pension och liknande är att ha två AB och en enskild firma. Rent skattemässigt. Så jag behåller mitt lilla bolag också.

Det låter väldigt tråkigt. Jag ser det när jag läser igenom texten. Men jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt. Att förstå hur man kan göra pengar, hur man skattemässigt bäst bör tänka, hur resultatet faktiskt kan få ett annorlunda form bara man vet vad man gör. Att veta exakt vad man kan få ut av bolagen och hur man ska tänka och placera för framtiden. Det är jätteintressant. Att själv ha koll och inte behöva luta sig mot någon man knappt känner som sköter ekonomin. Det vet jag av erfarenhet att det kan bli väldigt fel. Bara för att de är ekonomer på pappret är det inte alltid säkert att de är bra på det.

Jag är väldigt försiktig med att plocka pengar till oss själva. Men min man upplyste mig igår kväll, när han tyckte att jag tänkte lite väl överdrivet snålt i en fråga, att vi faktiskt inte är till för våra bolag. Våra bolag är till för oss. Och det har han väl rätt i…

Så välkommen en hel vecka av vardag. Eller en och en halv blir det nog till och med.

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s