Drömma – Sognare

Jag har fått tillbaka mitt hem

 

Vi har ju, helt som planerat, inte levt med våra egna saker i vårt egna hus sedan vi flyttade upp Bortom Verkligeheten förra året. Förrförra året blir det ju till och med nu. Lite innan det till och med. Sedan juni 2017.

Sedan vi kom hem i augusti har vi alla tryckt ihop oss med våra saker, min mammas saker och med oss själva i tre sovrum. Ser man på det historiskt så är det väl ingenting att klaga på. Att trycka in alla generationer i tre sovrum, ett kök, ett vardagsrum, badrum och tvättstuga. Det är väl egentligen ett riktigt lyxproblem. Till mitt försvar så måste man haft betydligt färre grejor per person för 150 år sedan… För även om det har fungerat bättre än förväntat, så har det verkligen varit massiva samlingar av saker på varenda kvadratcentimeter.

 

10748784688_img_2624

10748136256_img_2615
Mammas prägel uppe på garaget

 

Nu när gamla M har flyttat upp på gästvåningen på garaget, så är det ännu mer påtagligt. Vårt hus börjar ta tillbaka sin forna form.

Men skönast är det nog för min mamma. Även om hon fortfarande har mer än halva sitt bohag nedpackat nere i bagaget, så kan hon nu bre ut sig på dryga 60 kvadrat istället för på en madrass med några kartonger intill inne i lilla M´s rum. Nu är garagevåningen fylld med min mamma. Det blev jättemysigt.

Hon behöver ju flytta igen inom några månader, men det är väl bara 300 meter ungefär och den gången mer permanent förhoppningsvis.

 

10751185264_img_2637

 

Hur som helst så gjorde denna rokad att det blir en nystart i en del vrår av huset. Jag drömmer lite om en ”ny” tvättstuga. Vår är ganska liten fördelad på två smårum skulle man kunna säga. På ursprungsritningen av huset så var den ena delen bastu. Antagligen för att vårt hus egentligen är ett av Fiskarhedens fjällstugor.

Tvättstugan är, trots att bastun valdes bort, trång och för liten. Men tvättstugor är nog förresten alltid för trånga oavsett storlek…

 

10751264112_img_2638

10751203280_img_2640

Lycka är i allafall att jag, enligt mig, hittat den perfekta torkställningen som inte tar upp hela golvet och som inte ramlar ihop åt alla håll så fort man hänger något på den eller råkar stöta till den. Min mammas torkställning som har stått på golvet senaste året är helt VÄRDELÖS!!! Den är jag så glad över att den är borta:))

Nu drömmer jag om att få spendera mer tid i Italien (saknar det galet mycket av någon anledning just nu) och den perfekta tvättstugan! Jag har ingen tid över för att åka ner till Vetulonia, så det får väl bli ett fokus på att hålla ordning i tvättstugan istället…

Det blir nog också bra och ett maraton av säsong fyra av Whalgrens Värld. Fantastisk serie. Jag älskar den! Om jag bara hade hälften av den energin. Galet vad de jobbar!!!

Trevlig söndagkväll på er.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s