Favoriter i repris

Min och systers årliga födelsedagshelg…

brukar firas stort i Stockholm. Eller inte min och hennes, det är hon som fyller år. Jag fyller bara en gång om året och det är inte i januari.

Den här gången hade vi gjort ett misstag i uttaget av ”lossisar” när vi åkte genom Polen i somras, så vi beslöt oss för att åka tillbaka för att göra slut på dem.

Tro inte för en sekund att jag hittade de där extra ”lossisarna” hemma nu när vi skulle åka…

Hur som så gör vi Gdansk med eller utan pengar…

Dessa födelsedagshelger är oerhört viktiga att de har klass och väl utvalda upplevelser, så jag har löst det med säkra kort. Några favoriter i repris helt enkelt.

Det finns säker fler fantastiska hotell här, men det absolut gulligaste och charmigaste är Hotel Podewils. Vi blev till och med uppgraderade till det lite större finare rummet jag bodde i sist, fast att vi bokat ett billigare. Så där behövdes det inte fler ”lossisar”. Boka rum 201 om ni ska bo här.

Restaurang Prolouge

är det andra säkra kortet under en vistelse i Gdansk. Galet härlig restaurang med perfekta smaker.

Jag är ju köttälskare, men försöker så klart som tiderna kräver att inte äta rött kött lika ofta längre. Jag gör det några gånger om året när något alldeles extra dyker upp.

Så igår när födelsedagsmiddagen förtärdes passade jag på att äta en japansk kossa som druckit öl och ätit ekologiskt. Fått massage till klassisk musik och levt ett lyxliv… Hon var god…

Det tredje väldigt säkra kortet i Gdansk är att boka in dig på en SPA-behandling på Cenote Spa på Hansa Hotel. De är så duktiga och det är så mysigt. Idag gick vi all in på helkroppsskrubb, massage och ansiktsbehandling. Tre timmar av total avslappning. Här lyckades de dock debitera mig på ett par tusen för mycket… Pengaokunnig som jag är så betalade jag snällt. De ringde upp mig inom en timma och upplyste mig om deras misstag. Så ingen skada skedd.

Jag har lite svårt för det där med deras ”lossisar”…

Från och med imorgon är det slut på säkra kort. Då drar vi fem mil öster ut till Stuthof och det allra första koncentrationslägret som öppnades den 1 september 1939. Av erfarenhet från tidigare koncentrationsläger jag besökt så kommer detta inte bli en upplyftande dag, men jag är också historietarv så jag kan inte låta bli.

Människor situation och levnadsöden är intressanta oavsett erfarenhet, bakgrund, härkomst eller beteende.

Så nu är det slut på hennes säkra födelsedagspresenter. Nu får min syster stå ut att köra ett par dagar i sin storasysters anda. Det vill säga, det kan bli vad som helst…

Trevlig helg på er!

Karmisar Becca och Bella

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s