Så många läxor att lära…

En väckarklocka!

Äntligen står den där bredvid sängen. Den som inte tickar alls. Den som man kan tända enkelt på natten för att se vad klockan är. Den som i min smak är den vackraste väckarklocka någon har åstadkommit. Dansk design så klart. De där danskarna är såå bra på sådant där!  Men det bästa av allt… Numera stannar min Iphone nere i köket på kvällar och nätter.

Som jag har längtat, men väntat…

logga1

 

IMG_2700

 

Fler lästa böcker!

Eller åtminstone lyssnade böcker. Jag älskar att läsa! Det var det enda jag gjorde när jag var yngre (förutom att orientera och det tyckte jag aldrig var speciellt roligt). Jag gillade att plöja böcker. Jag saknar det och behöver få in det i min vardag igen. Jag anser inte att man bör ångra saker man gjort eller sagt. Rätta till dem istället om det skulle kännas som att det skulle behöva göras bara.

Men i ett läge under mitt liv var jag så urled på att flytta alla mina kartonger med böcker, det var fantastiskt många. Jag ljuger inte om jag hade fyra rader per hyllplan med böcker i mina många bokhyllor när det begav sig. Så vid någon av alla mina flyttar, det har varit ofantligt många genom åren, så ledsnade jag på att bära och brände helt enkelt upp dem på ett enormt bål …

Nu ligger de nya där. Fyra påbörjade böcker av olika kateorier. Alla väldigt intressanta på olika vis, bara för mig.

logga2

 

IMG_2707

 

Mina händer och mitt huvud…

 

måste få jobba med annat än bara siffror. Det har min terapiguru sagt. Så jag lyssnar och försöker.  I grund och botten är jag en ju blandning av kriativitet och administrativitet. Jag gillar båda. Jag har för nu lagt mitt hantverk på hyllan och behöver få leva ut det på något annat sätt.

Med händerna tänker jag Lettering. Vet inte om det blir en utmaning. Men vill försöka testa annan textning än min egen. För texta kan jag redan. Men kanske i en annan stil än min egen. Prova kostar inte så mycket. Kanske några nya penslar och pennor.

Så kommer jag då till mitt huvud. Siffrorna kan ibland göra mig galen, samtidigt som jag tycker att det är så intressant. Vi bygger ju allas våra liv på ekonomi idag, på gott och ont. Och det är ju en ren och skär tillfredställelse att se det gå ihop! Man kan prata om hur mycket kärlek som helst, går inte ekonomin ihop så faller allt. Då hjälper inte ens en kram. Jo, kanske lite, för stunden…

Jag borde även lära mig italienska. Hög tid kan ju tyckas… Det och ett motorcykelkörkort är de stora enskilda målen framöver. Bara för mig själv. Dock lägger jag inget stoppdatum på dessa…

Det blir riktigt svåra utmaningar. Jag har absolut inget språköra och jag har en ännu mindre förståelse och intresse för hur motorfordon fungerar… Det jag vill ha ut av motorcykeln är reseupplevelserna, egentligen inget annat. Men jag antar att jag behöver lära mig hur man tankar det där åbäket också…

 

IMG_2386 (1)

 

Den bortsmälta snön har ju återvänt på marken de senaste två tre dagarna. I morse visade termometern på -18,4 grader vid sjutiden. Mini har varit kanonförskyld och hemma i tre dagar. Imorgon verkar han vara tillräckligt kry för att återvända till skolan.

För han går i skolan. Vi fick ett brev från vår kommun på sportlovet om reglerna för skolplikt och att han inte uppfyller dessa. Han har varit sjuk två dagar sedan starten i höstas och ledig en dag när vi gick upp rågångar kring Bortom Verkligheten (ledighetslapp inlämnad och godkänd). Men det är ju bra att de har koll, även om det var åt fel håll…

Jag fick en bild från en vän i Italien idag. Det var ett foto på vårt aprikosträd vid vårt garage i Vetulonia. Det följde med ett sådant och några plommonträd när vi köpte det lilla stengaraget. Så vackert, fullt med rosa blommor! Och jag är inte där…

Stora M åker ner imorgon. Han har ett projekt att ro i land de närmaste dagarna. Vi känner väl att vi har allting under kontroll, men samtidigt ligger det ju under den italienska byråkratins vingar, så man vet aldrig. Jag vågar inte skriva om det förrän jag vet att det är ankrat. De närmaste fem dagarna väljer jag att vara lite vidskeplig…

Men om och när och i så fall så kommer jag att jobba en längre vistelse där. Jag kom med förslaget om ett år Bortom Verkligheten… Vad hindrar för ett år i Vetulonia, eller två eller kanske mer…

 

IMG_2483

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

2 reaktioner till “Så många läxor att lära…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s