The European Court of Justice

Vi mötte verkligen våren i Luxemburg förra veckan

och så många duktiga, kunniga och viljestarka personligheter. Vilken kompetens som besitts innanför väggarna på EU-domstolen. En juridisk examen och bakgrund är bara grunden för att få nosa på ett jobb på denna arbetsplats. Franska är det språk man pratar med varandra oavsett ursprungsland och minst ytterligare två språk ska behärskas. De allra flesta pratar fem språk eller fler. Vi hade ju lyxen att få spendera en heldag med dessa duktiga personers dagliga arbete. Vi fick sitta med på en stor muntlig hearing om ett nederlänskt fall med försäljning av begagnade E-böcker.

 

Enlight1731

Enlight1728

IMG_2902-2

 

Det går inte att komma ifrån att det är lite speciellt att sitta med en hel dag vid arbetet på ett av EU’s viktigaste instanser. När man inte lyckas med en slutgiltig dom hemma, med all den kunskap man har på högsta nivå här, så hamnar det där.

Jag anser nog att jag sett och fått uppleva ganska mycket. Den här dagen är definitivt med på min Topp10 lista. Dessutom hade vi privilegiet att komma samma dag som svenska domstolsverket med ett helt gäng av färdiga domare som var på sin examensresa, så det blev en lite extra fancy lunch och aningens mer ingående information om varje område.

Så härliga människor som jobbar på det svenska kabinettet. Fyra stycken tog sig till och med tid att bjuda ut oss på middag senare på kvällen inne i stan. Jag kan inte nog tacka för att vi togs emot så varmt och väl i deras så fullspäckade agenda!

 

Enlight1724

 

Att sedan själva staden Luxemburg stod i full vårblom

var ju en enorm bonus. Här är ju våren något trögstartad måste man väl ändå våga påstå. Åtminstone i övre halvan av landet. I morse stod vår utetermometer på -8 grader. Det är ju nästan inte okej!

I Luxemburg hade Magnolian till och med snart blommat över. Det var ljuvligt att bara promenera omkring och njuta alla blomdofter överallt.

 

Enlight1720

Enlight1726

Enlight1718

Enlight1733

Enlight1719

Enlight1732

 

Nu älskar vi ju att gå, men visste ni att all kollektivtrafik i hela (hela är ju i och för sig inte så stort) landet Luxemburg är gratis. Så orkar du inte gå hem på kvällen, så är det bara att hoppa på närmaste buss eller spårvagn till hotellet. Eller känner du för att ta en dagsutflykt upp till Vianden (det är det enda stoppet jag gjort i Luxemburg tidigare så därav exemplet och dessutom väldigt gulligt), så är det bara att ta tåget.

Fin och lagom stor stad, gulliga människor och restauranger med grymma skaldjusrtallrikar!!!

 

Bjuder på några bilder från Vianden också, även om de snart är två år gamla. Jag tror dock att Vianden inte förändrats alltför mycket på dessa år… Mini har vixit lite bara, börjat skolan, lärt sig läsa, blivit lite mer högljudd och aningens klokare…

 

IMG_3086.jpg

IMG_3110

IMG_3104

 

Luxemburg mina vänner!

Lätt att missa bland alla fina länder som finns. Bilar man genom Europa, så kanske man till och med passerat över gränserna men inte reflekterat över det:)) Hela landet är ju trots allt mindre än Gotland.

Annars så rullar väl livet på som det sig bör. Jag gör gatorna i Falun grymt osäkra vissa dagar i veckan med mina MC-lektioner. All eloge till min körskolelärare. Han är fruktansvärt modig som tycker att jag kan köra ute i rusningstrafik på eftermiddagrana vid 16-tiden… De äldre herrarna i keps tycker att han borde hålla mig inburad. Jag har inte hört dem säga det, men jag ser det på dem… Den som lever får se hur detta fortskrider:)) Jag är ingen naturbegåvning som man kanske skulle kunna kalla det hela…

Men skampålen fram till den som ger sig. Övriga trafikanter får helt enkelt ha överseende.

 

Må vårvärmen komma snart och trevlig torsdag på er!

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “The European Court of Justice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s