En fullspäckad tid

Är det inte alltid så i maj?

Att allt verksamt ska få ett perfekt och ordnat avslut innan sommarledighet. Boksluten ska vara klara, lager ska inventeras, utvecklingssamtal av olika slag ska bockas av. Helst gärna något föräldramöte också, så alla vet vad planerna är inför hösten. I skolan ska varenda ämne avslutas med prov. Helst alla ämnen samma vecka… Det läggs in vårfester på dagis och semesteraktiviteter för familjen under sommaren ska planeras och kanske bokas.

 

20190509_203930

20190509_200700

 

Vår tillvaro är inte fråntagen detta fenomen heller, även om jag varje år vid denna tid tänker att till året efter ska jag inte boka in någonting som helst själv i min almanacka, för jag vet att den kommer att fyllas alldeles på egen hand…

Något jag har blivit grymt duktig på dock det är, att när jag är ledig så fokuserar jag på att vara ledig. Visst jag behöver alltid göra något jobbrelaterat varje dag, men jag har lärt mig att bara göra det och sedan lägga det ifrån mig. Det har jag varit dunderdålig på tidigare.

Dessutom säger jag nej. Jag har rekort i nej den här våren. Jag menar inget illa, jag har bara inte tid.

Förra veckan tog vi oss tid. Några dagar i Spanien med vänner där vi firade hennes fyrtioårsdag.

Jag red för första gången i mitt liv, på riktigt (tidigare har jag mest testat islänningar och mindre ponnysar). I ett fantastiskt Andalusiskt landskap några mil norr om Malaga. Det kan jag säga är balsam för själen. Man måste koncentrera sig på hästen, omgivningarna och bara dig själv.  Dessutom innebär det ett blogginlägg där jag själv är med på nästan alla bilder:)) Jag är ju alltid bakom kameran. I det här fallet hade det varit livsfarligt att som oerfaren ryttare försöka ta bilder. Stupen ner på sidan var emellanåt ganska nervkittlande kan jag meddela…

 

20190509_201038

20190509_190742

20190509_200540

 

El Chorro är ett klättermecka norr om Malaga med gudomliga omgivningar. Det är inte alls speciellt dyrt att hyra ett eget hus med pool, ta en dag på cykel, en dags vandring och varför inte anlita Horse Riding El Chorro som vi gjorde, länk till dem här.

Ett engelskt par som bott i Spanien i 19 år och bara lever hästurflykter för alla erfarenheter. Och man får verkligen rida och prova på det man känner att man vill och vågar. Jag, förstår ni jag, fick till och med testa att galoppera!!! Jag blev smått hög på känslan på riktigt. Bjuder på en smått suddig, smågalen film från ögonblicket för er som orkar och vill se…

 

 

Jag gör så mycket den här våren som är utanför min komfortabla gräns, så att det faktiskt blir smått jobbigt på riktigt emellanåt. Hästar, bokslut, mc-körning, skuldsatta husköp i Italien, nybyggen åt mormödrar…

Man lär så länge man lever och när jag har mc-kortet i min hand, när revisorn säger att det bara är att komma och skriva under, när kontraktet är påskrivet för vår andra dröm i Italien och slutbesiktningen är gjord på mormors hus, då kommer jag vara riktigt stolt över vad vi åstadkommit det senaste halvåret. Allt detta bör och ska få ett avslut inom de närmaste två veckorna…

Och vet ni! Däremellan ska jag få gå all in i min comfort zone och tillsammans med min bästa kompis få göra bröllop i Toskana  och bara få njuta av känslan att detta kan jag!!!

Visst, det är roligt att lära sig nya saker. Men det ska bli helt underbart skönt att för några dagar bara få känna att jag är jag:))

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s