Midsommar – något de inte kommer ha en relation till…

Kanske på ont men varför inte på gott…

Det finnas annat som är viktigare. Det är väl ändå gemenskapen och känslan av sammanhållning som är viktigast med våra traditioner. Vi finner den sammanhållningen själva på ett annat håll.

Med detta inte sagt att jag inte tycker att det är ljuvligt att se alla bilder från diverse midsommarfiranden hemma i Sverige. Det är jättefin tradition (om man räknar bort alkoholen).

 

IMG_3467

IMG_3483

IMG_3480

 

Här hemma bedriver vi trädgårdssködsel. Helt plötsligt så har vi tre fastigheter här som övervintrat och vuxit till sig. Hemma ligger ju allt dött under snön. Här blir det liksom grönt under vintern och jätteövervuxet! Diverse trädgårdsprydnader har blåst omkull och utsikterna över den toskanska slätten behöver lite omvårdnad vad det gäller sekatör och häcksax.

 

IMG_3481

 

Vi har hittat alla dekorationer och hittat nya platser till dem i vår lilla trädgård. Katten som på ett eller annat vis tillhör grannen gillar nog inte riktigt läger på ankan… Han har varit här och hängt varje fag, men nu är han något skeptisk… Även Jacques är lite reserverad…

Jag är mest reserverad över palmen till vänster i bild. Den ska kapas ner helt!!! Bladen är som knivskaft! Fick ett genom tummen förra året och ingen inom Dalarnas sjukvård har lyckats bota de vandrande fibertrådarna i min hand sedan dess. Jag tror att jag själv fick ut den sista stenhårda taggen ur tummen för en månad sedan ungefär.

 

IMG_3477

 

Vi ägnar mest denna midsommarafton till att planera inför flytten någon kilometer högre upp på berget. Det mesta vi har här kommer att följa med. Men det nya huset, som är typ 200 år äldre än detta kräver en del nyinköp i nuläget vad det gäller möbler. Vi kommer ha en matsal inomhus med plats för i alla fall tio personer. Här funkar det utomhus, men i köket kan vi max sitta familjen. Vi behöver alltså ett matsalsbord.

Möbler i Italien är dyrt. Ikea funkar, men vill man ha något annat får man leta. Vårt nya hus är väldigt italienskt, vilket gör att Ikea fungerar, men man vill kanske inte bara ha det… Maisons Du Monde är svaret på allt om du vill inköpa annat än Ikea i Italien och inte vara miljardär.

Vi har nu bokat ett supercoolt middagsbord  och i alla fall sex stolar till vår nya fancy matsal…:))

 

Trevlig midsommarhelg på er!

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s