Spontan apperitivo i Giuncarico

Lite midsommarmys blev det igår ändå.

Efter att jag och Minstingen röjt färdigt i vår trädgård här och skurat av terrassen med grönsåpan vi haft med hemifrån och efter att stora M och Mini haft garagetjänst i vårt  garage uppe i Vetulonia. Skruvat isär pontonerna vi hade till vattenskotrarna och lagt upp dem på släpet och installerat en solarventi för att få bort det värsta fukten som uppstår i detta lilla stenutrymme, så tog vi en biltur till Giuncaricio.

Man ser den byn rakt över slätten härifrån och vi fick för oss att vi aldrig hade varit dit. Det hade vi ju förstås insåg vi när vi kom dit… Nu har vi hur som varit där två gånger:))

 

IMG_3508

IMG_3484

IMG_3488

Som överallt här fascineras man hela tiden över hur man byggt husen och fått till gränderna. Allt är så gammalt, lite lappat och lagat och så fantastiskt charmigt. Detta är varför man älskar Italien.

Vi stod och tittade på objekten vid en mäklare som fortfarande hade siestastängt vid femtiden när en man kom fram och frågade om vi var intresserade av något av dem.

Han bodde i ett hus tjugo meter därifrån. Tidigare hade han haft två rum till uthyrning och bedrivit ett litet B&B på somrarna. Nu för tiden bodde han där själv sommartid, i Belgien övriga året, men han kom från Grekland. Han funderade kanske på att sälja, men marknaden just nu kanske inte är den bästa.

 

Han frågade om vi ville komma in hans trädgård på lite vin och snack. Hur mysigt och spontant blev inte detta. Så härligt.

 

IMG_3505

Hans fastighet är den till vänster i bild och bakom muren med jasminen på uppdagades världens mysigaste gårdsplan och trädgård som bara var hans.

Det fanns leksaker som hans barnbarn lekte med när de var på besök och det fanns persikojuice och lite rödvin.

 

IMG_3498

IMG_3493

IMG_3495

IMG_3502

Ytterligare en anledning till att man älskar Italien. Sällan eller aldrig att någon på gatan bjuder in dig på lite vin utan någon baktanke. Och skulle någon mot förmodan göra det, så har man ju aldrig tiden att göra det.

Idag är det lite småmulet här och bara 27 grader varmt. Jätteskönt. Jag kan sitta ute på terrassen nu när klockan närmar sig halv två utan att stekas. Jag har till och med långa jeans på mig. Nästan lite som en italienare:))

Stora M har dragit iväg på en mc-tur upp i bergen någonstans. Jag har lite koll på honom via telefonen. Förra året körde han halvvilse på någon grusväg, fick slut på vatten och välte motorcykeln. Det är faktiskt inte alltid han tar genomtänkta beslut…

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s