Byggt 1840 i Vetulonia

Vår andra dröm i Italien

Fördelat på tre våningar och med en trädgård som måste ha varit så fin när den sköttes. Vi har ett riktigt projekt att bita i denna sommar.

Det kändes hyfsat i ordning i måndags när vi fick alla nycklar, tror vi, och den förre ägaren begav sig ner för backen med sitt sista flyttlass för att gifta sig någonstans i Umbrien på lördag. Det är svårt att avgöra vilken av oss parter som var mest lättad över överlämningen. Antagligen var det lika för båda.

Nu har den där ordningen återgått till ett byggkaos. Precis som tanken var. Dessutom vet man ju aldrig vad som dyker upp i ett hus byggt för 180 år sedan. Det är väldigt gammalt.

 

IMG_3520

IMG_3534

IMG_3537

IMG_3550

IMG_3542

IMG_3539

IMG_3544

Trädgården väller över av murgröna, jasmin, rosor i diverse olika färger och av bär och oliver. Lavendel, mynta, salvia och rosmarin doftar så härlig beroende på var i trädgården man befinner sig.  Det finns körsbär, plommon och vinbär.

Det finns också mycket ogräs, ofräscha dammar och döda guldfiskar, men en gång i tiden måste detta ha varit Vetulonias finaste trädgård.

 

IMG_3549

IMG_3547

IMG_3551

 

Vi borrar hål, eller nej stora M borrar hål genom väggarna för att kunna installera AC’n på alla tre våningarna. Det är inte ett jobb gjort i en grisblink. Stenväggen nere i lilla M’s blivande rum är en meter tjock. Där längst ner har djuren bott från början och även om det varit bostad sedan länge, så finns det massor av detaljer kvar som bekräftar detta. Det kräver ett eget inlägg vad det lider.

Jag har så smått börjat måla vitt över terracottan på väggarna på mellanplanet. Den färgen är verkligen inte charmig någonstans. För nu målar jag bara där inneenheterna på AC’n ska sättas upp. Det är mycket stenrivning kvar i hall och kök innan det är någon mening att fortsätta måla väggarna.

Vi jobbar på, men det är varmt. Idag närmare 40 grader, så det gäller att välja sina arbetstimmar under rätt period på dygnet.

På återhörande!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s