En dag med ingenting alls…

Söndagar är min bästa dag på veckan.

Jag försöker att hålla mina söndagar helt oplanerade till största möjligaste mån. Bara för att verkligen ha möjligheten att göra det som faller mig in och göra det jag känner för.

De brukar innehålla en del bokläsande, en kort stund i alla fall. Jag har det inte lätt med att få tillbaka min bokmalskänsla som fanns där innan jag fick barn. Jag saknar den så mycket. Känslan av att bli helt uppslukad av en bok.

Jag brukar ”se ikapp” tv-program som gått under veckan. Det är, som för så många andra idag, sällan jag ser dem under sändningstid. Det får jag liksom inte in i min dagsrytm. Det är mycket enklare att trycka ihop det under en viss tid på veckan. Så som på en söndag. Just nu är det bara ”Det sitter i väggarna” som intresserar mig på den vanliga tablån. Men å andra sidan så fyller det programmet upp alla mina behov, så…

Jag har fortfarande inte tagit mig tid att se dokumentären om Helikopterrånet. Den ligger nu uppe på SVTPlay igen, så jag ska försöka beta av några avsnitt idag. Annars fördriver jag gärna min egen serietid med ”Flickorna i växeln” på Netflix. Den har ju så mycket feelgood och power. Ljuvligt. Jag kanske hinner med ett par avsnitt där med:))

Med stora M ser jag så klart nu på HQbanks fascinerande historia ”Fartblina”. Ekonomi är ju så konstigt nu för tiden. Det är ju liksom inte plus och minus längre och egentligen finns det ju inga pengar, bara siffror. Justera till bokslutet lite bara så ser det bättre ut… Knäppt och livsfarligt. Vår värld bygger på många luftslott idag…

Men idag drog Stora M upp till stugan för att se hur det mås Bortom Verkligheten. Den har ju fått stå där i sin ensamhet hela sommaren. Så idag tar jag ingen hänsyn till någon annans önskemål än mina egna. Eller jo, Mini och Minstingen vill ha köttbullar och makaroner till middag…

 

IMG_4188IMG_4184

IMG_4190

 

Under gårdagen flyttade vi ut lilla M ur hennes rum. Konstigt. Det har varit hennes rum i elva år. Enda sedan huset byggdes. Nu har Mini och Minstingen var sitt rum för första gången och lugnet har lagt sig över Hovgården. Det ger även mig en ovanligt lugn och egen söndag. Båda grabbarna är väldigt nöjda i sina ”nya” rum och med stora M uppe i norra delen av landskapet, så har jag den bästa av dagar:))

 

IMG_4179IMG_4196

IMG_4180

 

Sommarblommorna är bortrensade ur alla krukor och de lite höstigare kreationerna har fått ta över. Vi har äntligen efter tre år utan användning idag sålt iväg den sista barnvagnen som stått skräpandes i garaget OCH det bästa av allt nu när gamla M´s hus är färdigt och hon bott in sig där, lilla M får en egen lägenhet uppe på garaget. Lite som att pre-flytta-hemifrån (vilket hon har planer på till nästa år), så det är väl lika bra att vänja sig… För alla.

Nej, det måste nog bli en film nu… Som jag sett så där 200 gånger minst, men aldrig ledsnar på. Baserad på en av mycket få böcker jag faktiskt lyckats läsa ut under de senaste 15 åren.

 

Guernsey’s litteratur-och potatisskalspajsällskap!!!

 

Ha den bästa av söndagar alla.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s