Älgjakt i Kramfors

Så är äntligen älgjaktsäsongen här.

Jag har ju en roll under jakten där jag slipper de tidiga mornarna och jag slipper sitta på pass och frysa ihjäl utan att något händer på flera timmar. Jag kan fortfarande dricka mitt morgonkaffe utomhus om jag har lust, men jag måste inte och jag får alltjämt en paus från min egen vardag.

 

IMG_4216

IMG_4217

 

Den här gången har vi haft möjligheten att få tillbringa lite jobb och lite vardag med en av mina högst ovärderliga vänner i denna lilla hälsingeby. Trots att hon driver sin verksamhet de timmarna på dygnet där jag förmodligen sover eller skjutsar till skolan och till kompisar, så står deras dörr alltid öppen. Bara kom är hennes måtto. Det har det alltid varit och hon slår ibland knut på sig själva för min skull. Det har hänt vid ett flertal tillfällen genom åren. Hon och hennes dotter är ytterst värdefulla i mitt liv.

 

Jag tog inte med mig jobbet den här gången. Inte för att jag inte har något att göra utan för att bara njuta Järvsö och två av mina barn.

Jag och Minstingen har övat på hans cykelskills när storasyster varit i skolan. Järvsö må vara en byhåla, men ambitionen att skapa aktiviteter det har de. Jag och Minstingen har ägnat lunchtimmarna på Järvsö Pump Track idag medan storasyster har haft friluftsdag i JBT (Järvsö Bergscykel Park).

 

IMG_4204

IMG_4208

IMG_4210

 

De övriga timmarna av dygnet har vi fördrivit några kilometer söder om Järvsö de här första två dagarna. Jag hade en riktigt skön känsla igår kväll innan jag somnade…

”Jag har precis sagt god natt, sov så gott och mamma älskar dig mer än allt annat till min fyraårige son. Min snart femtonåriga dotter sover sedan dryga timmen tillbaka. Jag har lagt min huvud på den lånade kudden, för kudden jag tagit med mig från gästrummet hemma är alldeles för platt. Är halvvägs in i ett avsnitt av säsong tre av Flickorna i växeln på Netflix och inser att hon som sover på övervåningen och som sedermera är ägare till detta hus ska kliva upp om en timma. Klockan har passerat en bra bit över  midnatt och hon kliver upp klockan två varje dag. Min dag avslutas här… Hennes börjar”.

Trots att våra dygn inte synkroniserar alls, så är jag liksom alltid välkommen. Det finns inga ord som förklarar hur skönt det är.

 

IMG_4227

IMG_4222

IMG_4228

IMG_4223

IMG_4230

 

Och så har vi ju ändå fått kvällarna. Efter att den lilla brödbutiken stängt för dagen och alla beställningar därefter körts ut. De timmarna då som återstår fram tills det är dags att gå och lägga sig för att att orka kliva upp två timmar efter midnatt igen. De timmarna får man bara ta tillvara på helt enkelt. Och det har vi gjort. På morgonen efter att jag skjutsat lilla M till skolan så har den största av svarta kaffen väntat mig på brödbutiken. Tack finaste J och E för det!!! Lily och Smilla också så klart.

Så nära familj man komma.

Nu återstår två dagar någon kilometer norr ut i Järvsö. Ibland tar vi oss lyxen att hyra in oss på en egen plats också. Den kombon utnyttjar vi detta veckoslut. Just det här lilla huset vi spenderar vår fredagskväll i har jag velat hyra sedan jag besiktigade det för uthyrning 2001. Nu bor jag här själv med två av mina barn i två nätter och det är så mysigt!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s