Gör alltid i tid men i sista stund

Med massor av gula löv och en morrig Schnauzer…

 

…har jag haft en fullspäckad arbetsvecka. Jag har ju en förmåga att vänta till sista stund med det mesta. Det är väl en av mina nackdelar. Men å andra sidan gör jag bäst resultat under stress, så jag är lite kluven i hur jag bör förhålla mig till detta.

På tisdag åker jag ner till Italien i TRE HELA VECKOR… nästan i alla fall. Jag flyr firmasiffror, gula löv på marken och min morrande svarta Schnauzer. Jag flyr även min man och mina barn några av dem första dagarna.

 

IMG_4808

IMG_4806

IMG_4810

 

Stora M har även han flytt oss…

Han har varit borta åtta dagar nu. Får en del uppdateringar från rundturer på Long Island, något foto taget någonstans i Connecticut, en öl på Springlounge downtown och lämpligt idag då Champagne på Campbells.
Husse saknas (han kommer dock hem på måndag) och jag vet inte om det är hans bortfall i familjen som  orsakar Master Jacques morriga beteende eller om det beror på att det börjar bli mörkare ute eller kanske är det bara så att han behöver en klippning. Hans ögonbryn börjar hänga lite ner över synfältet.

Hund och barnklippning står på mitt schema i helgen, så vi för se om det hjälper. Just nu ligger vår lilla svarta lurvtuss uppe i spiraltrappan här ovanför mig och anser sig vara någon form av Corleoneboss, för lite italiensk känner han sig nog, genom att ligga och smågruffa och se ut över ”sina” ägor. Det är ett beteende han vanligtvis inte har.

 

IMG_4802

IMG_4815

 

Jag har, som jag sa, jobbat häcken av mig (bland annat) den här veckan. Jag tänker nämligen prova att vara i fas där jag bör vara om tre veckor när jag kommer hem igen innan jag åker till Italien.  Det har inte hänt tidigare.
Jag brukar ta igen arbetsuppgifterna jag halkat efter med när jag kommer hem igen. Jag ska testa och se om det innebär att jag kan koppla bort det vardagliga jobbet något bättre eller om det inte kommer spela någon roll. Misstänker att det bara kommer upp nya och fler saker… Men jag ska i alla fall testa. Även om det även blir en del helgjobb de kommande två dagarna.

Mitt mål är att skapa mig själv en arbetssituation där jag även kan göra precis vad jag vill i framtiden, när som helst, och för att nå dit måste jag se vad som händer om jag gör saker före, efter, någon annan gång eller kanske aldrig…
Det handlar ju så klart inte bara om jobb, utan även att vi knutit gamla M till oss på ett sätt som passar båda parter, att få en god relation till skola och att sköta den framför allt, för att kunna få ta lite extra ledigt om det skulle behövas. Att ha en familj runt oss som stöttar och hjälper i alla lägen efter bästa förmåga.

Man behöver inte bo nära för att vara närvarande.
Just det är jag den första att skriva under på.

 

Hoppas ni alla får en härlig helg!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s