Olivskörd utan oliver

…men Toscana levererar alltid ändå.

11 ton oliver skördade Villa Bounvisi förra säsongen. I år har väderförhållandena sagt sitt och det finns inte en endaste oliv för mig att skörda här. Varendaste träd har blivit angripet av detta och vi får helt enkelt improvisera fram en vecka av någonting helt annat än olivskörd.

 

IMG_4851

IMG_4839

IMG_9206

IMG_4843

IMG_4842

IMG_4859

 

Villa Buonvisi är en fantastisk plats

strax söder om Lucca. Det är familjen Mattsson från Sverige som driver familjen Buonvisis sommarresidens sedan några år tillbaka med fokus på bröllop, konferenser och retreats av olika slag.

Detta år har denna plats allt förutom oliver och det var ju det jag egentligen kom för att lära mig mer om. Jag fick lite förhandstips från vår ‘egen’ by veckan innan jag skulle bege mig iväg att olivsäsongen här uppe är långt ifrån bra. Jag överlever. Jag har istället fått lektioner i hur jag ska beskära mitt endaste olivträd i min trädgård och lite tips hur jag ska förvälla mina oliver nät jag väl plockat dem. Jag har, trots brist på oliver, fått en hel del nytta av min vistelse här. Övriga gäster som bokat in sig på denna retreat är kanske något besvikna, tyvärr. Synd på en av de vackraste gårdarna jag någonsin varit på…

Jag har fått ett rum för en drottning alldeles för mig själv. Galet stort, blått och högt till tak. Jag sover i och för sig bara som en prinsessa, men det är inte villans fel.

 

IMG_4878

IMG_9227

IMG_4881

IMG_4874

 

Nya irlänska familjemedlemmar

har dessa dagar gett mig. Vi hade ett gediget schema bokat, men absolut ingenting blev som vi hade tänkt oss, så situationen har definitivt behövt en hel del improvisation. Tack vare mina nya irlänska familjemedlemmar har jag fyllt mina dagar med det jag är bra på och det jag gillar. Även om det kanske inte riktigt blev som planerat. Jag har verkligen försökt använda allt vad jag kommer ihåg från min reseledarskills.

Summan av kardemumman för mig är ändå att jag hittat så många nya vänner, det är en fantastisk gård att komma till för vissa events. Jag skulle älska att ha mitt bröllop här. Min konferens också förresten. Och att få yoga här en hel vecka vore för mig drömmen.

Om det funnits oliver i år så skulle detta var platsen för en skörd av just dessa.

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s