Olivskörd med oliver

Jag behövde bara åka hem till Vetulonia

så fanns dem där, oliverna. Vårt eget träd har tyvärr blivit angripit av samma dumma fluga som så många andra, men nere i backen har Johanna en hel trädgård full av dessa svarta och gröna delikatesser, som vi fick äran att hjälpa till med häromdagen.

 

IMG_4969

IMG_4948

IMG_4958

 

Så fick jag då äntligen skörda mina oliver till slut. Eller inte riktigt mina, men jag har fått helt nypressad ekologisk jungfruolja på flaska som tack för hjälpen. Den är så äkta och och så god och fantastiskt ljusgrön.

 

IMG_4965

IMG_4955

IMG_4964

IMG_4962

IMG_4967

 

Nu slickar jag såren efter försäljningen av Scala Santa, min första dröm om Italien. Skönt att affären är över. Nu får vi fokusera på den andra drömmen. Kanske, kanske, vi snart bara kan koppla av och njuta av vårt Italien…

Ikväll blir det hur som helst pizza här i byn med våra husköpare, innan de åker hemåt imorgon bitti. Det är bara på lördagar den lokala restaurangen erbjuder det. De gör de absolut godaste pizzorna jag vet. Det finns ingen lång och gedigen meny att välja på, man utgår helt sonika från en Margarita och lägger sedan på valfria ingredienser. Oavsett beställd pizza så betalar du sex Euro. Gillas.

 

Trevlig lördagskväll på er!

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s