Skönt att inte behöva ta beslut

Det kanske bor en liten kommunist i mig…

Jag njuter i fulla drag av att anpassa mig efter hur situationen är och att rätta mig efter vad experterna säger. Så gudomligt skönt att inte behöva bedöma och besluta vad som är bäst för mig. Bara låta någon annan göra det åt mig.

Att bara hålla sig hemmavid, inte behöva ha fullspäckat schema med möten, träffar, umgänge och andra måsten.

Det har spekulerats en del i huruvida vissa behöver en världspandemi för att man ska lugna ner sig och få som man egentligen vill ha det.

Kanske… Men nej, jag vill nog inte ha det så här alltid. Men just nu väljer jag att njuta av stillheten som omger mig. Umgås bara med min närmaste familj och gör bara det jag absolut måste. Resterande tid som blir över, vilket har visat sig vara en hel del, gör jag vad jag vill.

Som att klippa äppelträd och fika. Det är vad jag gjort den här helgen.

Eller egentligen är det väl vår trädgårdsmästare och tillika mormor som klipper träd. Vi andra har krattat ihop och druckit kaffe och stornjutit av solen.

Min syster är också här. Vi skulle ju precis nu befunnit oss någonstans på Manhattan. Förmodligen precis ätit någon lunch downtown innan vi kanske skulle gått på något museum eller hängt lite på The Highline. Jo, så hade det nog varit… Nu får vi umgås i Dalarna under semestern istället. Inväntandes besked under morgondagen vad som sker med min systers jobb. Hon jobbar ju inom flygbranschen… Mycket mer spännande än New York!!! Vi har ju ingen som helst aning om vad som händer imorgon. Tänker massor på vårt tredje tänkta resesällskap som har utegångsförbud i Italien och laddar för en ny resa nästa år kanske.

Även vi kommer gör några justeringar vad det gäller vår firma under morgondagen. Vi lider inte direkt inom någon närtid. Kanske inte heller därefter. Men better safe than sorry. Vi drar definitivt i handbromsen några månader framåt för säkerhets skull.

Så okej, några beslut kommer jag inte undan med att ta. Men vad det gäller allt vid sidan av jobbet, så lyssnar jag på vad som rekommenderas och låter de som förstår lite bättre än jag få ta de besluten åt mig.

Så jag fortsätter ha barnen hemma från dagis och fritids ett tag till. För att avlasta där jag kan. Får avvakta och se hur länge Mini och lilla M får gå kvar i skolan och fortsätter att njuta livet där jag kan vara just nu.

Trevlig kväll!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s