Att upptäcka ute här hemma

En sommar hemma i Dalarna

Det är ju så klart det vi förbereder oss för. Det är ju ingen idé att planera för något annat.

Det känns som riktigt längesedan som jag var hemma i Sverige över sommaren. Det ska bli härligt att åter igen få njuta en svensk sommar.

Min trädgård

Det är ju uteaktiviteter som gäller nu om man både vill undvika smitta och boosta sitt immunförsvar. Med barnen mer hemma så finns det för oss massor av egen familjetid att ta tillvara på. Tack och lov har det ju varit härligt soliga dagar om än något eller ganska mycket vind.

Jag börjar så smått fixa lite på uteplatsen och i krukorna här runt huset. De senaste fem åren har jag planerat med växter som klarar sig med minimal vattning, då vi ändå inte ska vara hemma. Nu kan jag botanisera runt på de små privata handelsträdgårdarna i min närhet och gå lite bananas.

Jag plockar på mig diverse olika redan blommande växter, men likaså fröpåsar som jag tvingat gamla M att förså åt mig. Där går gränsen för mitt utrymme och tålamod. Hon får komma över med dem när de går att plantera ut:)) Lite egoistisk är jag, men hon gillar faktiskt att så. Inte jag lika mycket. Så egentligen gör jag ju båda en tjänst nästan…

Hon får ju en terrass

Om hon driver upp blommor till mig, så får hon en uteplats av min man.

Vi skulle ha varit i Paris nu hela familjen. Stått i trånga köer till diverse åkattraktioner och pussat Musse Pigg. Världen ville annorlunda. Den tycker att vi ska distansera oss ett tag. Så vad passar bättre än ett altanbyggande då liksom.

Jag är inte inblandad i att den där grymt fina tallstubben ska få vara kvar mitt i altanen. För mig är det en riktigt ”gubbig” idé som enligt mig förstör hela utsikten inifrån huset. Men nu är det inte jag som ska bo där och det är inte heller jag som bär det yttersta ansvaret för bygget, så jag har fått lägga mig platt helt enkelt. Jag får helt sonika lära mig att tycka om den där stubben…

Älskar stubbar!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s