Ledig – Sommar – Hemma

Som när man var liten.

Som att vakna i mitt rum med de vita tapeterna med blå rosetter. Jag valde dem själv i trean. Den känslan att få välja helt själv till ett eget rum efter att ha delat rum med min lillasyster i flera år. Ett rum som haft de mest fula och brunrandiga tapeter.

Jag var tillräckligt stor den första sommaren i det rummet, för att få gå ner och bada själv med mina kompisar. Mitt rum låg bara några hundra meter från en lång sandstrand vid Vänern.

Jag läste så många böcker. Enid Blyton, Carolyn Keene och Francine Pascal. Jag hade 150 kronor i månadspeng och hade jättenära till strandens glasskiosk. På den tiden kostade clownens dyraste glass 12 kr, så pengen räckte till ganska många.

Jag fick vara ledig hela sommarloven för min mamma arbetade på ett dagis i villaområdet intill och min pappa jobbade skift som polis, så han hade en del fridagar. Ibland om min lillasyster var hemma kanske morfar var barnvakt. Jag minns inte riktigt.

Vad jag minns är känslan att vakna till ledighet varje morgon. Jag minns att det var fint väder varje dag och jag minns att det inte fanns några måsten. Allting var enkelt och jag gjorde precis som jag ville.

Igår var första dagen på nio veckors ledighet. För första gången sedan jag var liten ska jag ha en hel sommar ledigt hemma. Jag ska vakna till ledigt 62 dagar till! Jag ska köpa massor av glass och åka till stranden på tider när de flesta inte har kommit dit ännu eller börjat dra sig hemåt för dagen. Jag ska läsa böcker om än med lite annat innehåll än för 33 år sedan och jag ska koppla av så mycket att ni kan inte ana. Jag ska stänga av och njuta. Jag ska hitta mig själv för över trettio år sedan och jag ska låta barnen få uppleva ett riktigt svenskt sommarlov hemma!

Kram på er!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s