NYFÖRÄLSKAD HEMMA

Precis så är det.

Jag lär mig just nu att uppskatta en sommar i vårt ”vardagshus”. Hovis är för oss en praktisk plats att vara på när vi jobbar och barnen går i skolan. Det är ett enkelt hus som sköter sig till stor del alldeles själv.

Det är inte helt enkelt att känna av ledigheten här däremot. I Hovis jobbar vi för att driva på våra drömmar om framtiden. Här är vi inte när vi har semester och längre ledighet.

Jag får påminna mig varje dag att det är okej att slappna av och att bara vara ledig och upptäcka känslan av vila även här.

Bara vara här och nu och göra en sak i taget.

Det är vad jag tränar på just nu. Jag är expert på det när vi är Bortom Verkligheten och i Drömmen om Italien. I Hovis är det aningens svårare. Men det är dags för den här platsen att få en ärlig chans till avkoppling också.

Vi har hittat en ljuvlig morgonrutin. Jag har ingen som helst lust att trängas tillsammans med hundratals andra människor på någon badstrand den här sommaren. Vi bor ett par kilometer från en av stadens mest populära stränder. Klockan sju på morgonen har ingen orkar sig dit ännu.

Vi har hela sjön och stranden för oss själva. Jag har hel brygga att inta min termos med kaffe på. Barnen kan hoppa, simma och stoja så mycket de vill i ungefär två timmar innan övriga strandbesökare börjar droppa in. När deras baddag tar sin början åker vi hem till den uppblåsbara poolen och vår egen gräsmatta.

Jordgubbar på andra sidan åkern

Vi har tillgång till Dalarnas godaste jordgubbar bara några hundra meter från vårt hus. Varje dag nu i fyra veckor kan vi ta med en bunke för dagsbehovet och gå över dit klockan nio och plocka den full av söta, jättefina och framförallt goda röda jordisar. En lyx som är obeskrivlig. Detta missar vi varje sommar när vi är i Italien.

All denna härligheten i form av bad, sol, jordgubbar och ledighet inom gångavstånd från mitt praktiska, stabila vardagshus.

Det är helt klart dags att ge den här platsen kredit för något mer än bara vardag och jobb.

Önskar er en skööön söndag!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s