EN DOFT AV SALTVATTEN

Jag saknar den doften.

Jag steg upp för en liten stund sedan och gick som vanligt ner för att slå på kaffet i köket. Öppnade diskmaskinen som diskat klart under natten och får en förnimmelse av västkusten, havssalt och tånglukt. Det hör ju min sommar till. Pappa, Tjörn och klippbad.

Det blir nog kanske inte så den här sommaren. Tänk att diskmaskinssalt kan hjälpa till att få lite kustkänsla:))

Hemma är ändå väldigt härligt

Den första delen av denna sommar har fått mig att inse att jag behöver jobba på att få känna mig ledig och att koppla av hemma. När vi är lediga åker vi bort och när vi åker bort är det oftast fullspäckat schema även där borta. Jag kopplar sällan av. Jag fyller livet med jätteroliga saker, men jag måste hitta lite lugn och ro också.

Jag kommer inte sluta att jaga upplevelser, men jag ska försöka gallra i dem framöver.

En oas några meter bort

Mormors hovishus har verkligen blivit en liten oas. Att sitta och läsa på hennes altan är ljuvligt. Det räcker att gå dit för lite lugn. Bara en liten stund. Få en kopp kaffe. Eller gå runt i hennes ursöta lilla skogsträdgård.

Imorgon åker jag bort.

Jag ska gör två saker i sommar utöver det vardagliga. Kanske tre beroende på hur läget i Europa ser ut i augusti.

Jag ska vandra och jag ska segla.

Imorgon ska jag vandra. Lite utanför min egen bekvämlighetsgräns. Jag har gjort det förr, men alltid med stora M eller min pappa. Nu ska jag göra det själv. Eller tillsammans med en vän som jag nyligen träffat. I vårt lilla sällskap tror jag att det är jag som kanske har störst vandringserfarenhet. Det är lite annorlunda. Så brukar det inte vara.

Det var längesedan jag såg fram emot något så mycket som detta. Jag tycker att jag har bra koll och är väl förberedd. Med min packning kommer jag sova säkert och äta mig mätt åtminstone sex till sju dagar (jag ska vandra i fyra är planen), så tillförlitligt det kan bli på den fronten. Mitt vänsterknä är det enda som kan stoppa mig tror jag. Just den biten är lite nyckfull och får bli som det blir. Jag borde i alla fall ta mig till Nikkaluokta med bilen:)) Det är ju fjälligt det också…

Från imorgon ska jag ha en veckas semester bara för mig!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s