DE DIMHÖLJDA KEBBERGENS UTSAGOR

Toppstigning upp på Kebnekaises topp i all ära.

Men varför göra en dagsvandring, som förmodligen kommer att vara bland det jobbigaste du gjort i ditt liv, upp på Sveriges högsta berg och där uppe sedan se absolut ingenting. För mig är det helt oförståeligt.

Men så har jag ingen som helst tävlingsinstinkt heller.

Det finns inte den minsta gnutta av tillstymmelse till att vilja komma först eller slå några rekord. Det finns inte i mig bara. Lite jävlar anamma finns, men bara för att överleva.

Så vår vandring i Kebnekaisefjällen blev precis som den skulle bli. Även om nästan ingenting blev som vi hade tänkt.

Jag ska ha klarblå himmel

och milsvid sikt om jag ska göra ett toppförsök. Annars finns det betydligt finare och mindre fysiskt krävande alternativ precis framför vandringskängorna. Med en otäck vurpa för mitt resesällskap på vandringen upp från Nikkaluokta, så hade vi nog den här gången inte vågat chansa även om det varit toppenväder.

Det var inte mycket till hudfärg kvar i hennes ansikte efter den smällen. Men alla andra regnbågens färger kommer att vara representerade ett par veckor framöver. Hon hade en vettlös tur som inte krossade något i ansiktet ordentligt.

Vi bearbetade en del under våra dagar i fjällen.

Rädslor, mindervärdeskomplex och tidigare livserfarenheter. Mest av allt ändå tror jag vi jobbade på självförtroendet, att duga och att vi klarar oss alldeles utmärkt på egen hand. Även uppe i fjällvärlden.

Mitt knä höll. Mycket tack vare ett fantastiskt knäskydd och mina trackingstavar. Oerhört glad för det. Du och jag knät, när det gäller!!! :))

Om du inte känner en människa innan, men vill lära känna den människa på djupet, dra en vecka till fjällen. Ett litet tips bara.

Att bära 30 kilos packning tillsammans, slå upp tält i oväder ihop, fundera på om det är läge att gå ut och blöta ner sig för att man är kissnödig eller riskera att kissa på sig i sovsäcken i sällskap. Att äta torrfoder (somliga kallar det frystorkat) i en vecka tillsammans eller snarka, frysa, svettas och stinka ihop i en vecka. Lägg dessutom till 260 mil i bil ihop på det. Dessa saker ger en ganska bra uppfattning om någon som man inte känner.

Här är till dig Karolina:

K kämpe, A angenäm R rolig O oövervinnerlig L lakrits (nej just det inte lakrits) I idealisk N naturmänniska (numera iaf) A all right precis som du är.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s