EN ÖSTKUSTSPÄRLA MED EXTRA ALLT

Ändå har jag varit här så lite. Sovit någon natt bara på genomresa. Inte sett staden. Inte ätit deras goda mat. Inte njutit hamnen och inte känt havet.

Det var här lilla M för sex år sedan träffade sin soulmate. För ett dygn bara. Sedan har de aldrig träffats igen. Här bor min kusin med sin familj, med barn i samma ålder som mina. Jag har aldrig hälsat på. En av stora M’s genom tiderna trevligaste arbetskamrat bor här med sin familj, men inte tar vi oss tiden. Men nu ställde vi bilen där.

Och så har då min allra bästa vän haft sina segelbåtar här under pinsamt många år utan att jag varit med henne ut och seglat.

Västervik

Så pittoreskt vackert vid Smålands östkust. Modernt och bevarat på samma gång. Så mycket historia, så mycket att se, så mycket att njuta och bäst av allt, sååå mycket hav!

Två saker har varit inbokade i min kalender den här sommaren. Vandring vid Kebnekaise och så äntligen en helg med min bästis i Västerviks skärgård. Lilla M skulle barnpassa grabbarna och jag och stora M skulle få umgås par med par för några dagar.

Och vilken helg det blev sen! Vi träffade verkligen rätt datum vad det gäller allt. Å andra sidan är det just det hon och jag är bäst på.

Vet ni att hennes man ser på vågorna när det är dags att vrida lite på den där pinnen man styr med. Då räknar han ner och när det är gjort gör man som han säger (eller försöker i alla fall) och vrider upp mot vinden, så tjänar man några meter till framförvarande segelbåt som man tävlar emot. För tävlar gör man. Alltid tydligen. Det spelar ingen roll om man kan segla, är nybörjare eller totala gröngölingar på det som vi.

Det har varit sååå roligt att få tillbringa två seglardagar med proffs. Nu väntar jag bara på hans inbjudan till nästa års Gotland runt eller något annat race där han kan tänkas behöva mig…

Tack alla för en alldeles perfekt helg i mitt liv!

För tiden i Västervik, för att mina vänner och familj vänder ut och in på sig för min skull när jag behöver hjälp. För lån av lägenhet i Järvsö i helgen åt lilla M och moster. För att mamma tog barnvakten när lilla M behövde jobba. För att min syster rycker ut och drar upp till Järvsö för att ställa upp för mig och min dotter. För att ni alla finns och för att den här helgen blev så härlig!

Nu sitter jag på ett tåg någonstans mellan Katrineholm och Västerås på väg hem tror jag. Man vet ju aldrig riktigt säkert var man hamnar. Stora M är på väg med lastbil med golv, braskaminer och möbler till Italien och imorgon tänkte jag så sakteliga börja ta mig upp emot kontoret.

Fantastiska sommar!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s