GIARDINO SVEDESE

Jag är fortfarande i Italien.

I huvudet alltså. Stora M avger små rapporter om vinprovningar på Le Mortelle och deras gudomliga lunch, frukosthandling på Vetulonias Bottega, om planen att åka via Saturnia imorgon och bada i svavelkällorna…

Men då väljer jag att tänka på den tomma balkongen utan möbler och den uttorkade trädgården som inte fått någon som helst kärlek den här sommaren och krukorna! Det måste se ut som en spökträdgård där nere. , nu känns det bättre…

Min svenska trädgård

däremot börjar leverera lite smått. Äntligen. Med ett juni torrt som fnöske och ett juli kall som april, så har blomningen väntat på sig. Men nu händer det saker även här.

Förra året blev det inte ett endaste äpple på våra två små äppelträd. Den här sommaren tillhandahåller alldeles så där lagom många, så att även jag kanske kan komma mig för att sno ihop något ätbart av dessa.

Mina sommarblommor, som jag bara strödde ut på vinst eller förlust borta i hörnet av trädgården i slutet av april, blommar nu för fullt och Kärleksörten kommer att blomma snart nog. Den står där i sin låda och ger hopp om en alldeles lysande höst.

En röd tomat!

Det är 100% bättre än ingen alls. Det hänger ett pärlband av glansiga gröna tomater i mina tomatplantor, men de verkar föredra att stanna vid den färgen.

Men jag är nöjd. Jag har dock inte vågat mig på att smaka den röda tomaten ännu. Den doftar gudomligt gott, så jag har den som lukttomat, för nu.

Och vet ni. jag har bokat flyg till Italien. Japp, jag vågade igår. Idag fick jag ett mail om att den sista delsträckan på hemresan är ’cancelled’:))

Men vem vill hem liksom… Jag vill ju iväg!

Så jag ser inte det mailet som ett problem, tvärtom.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s