ETT RELATIVT FOLKTOMT VENEZIA

Det blir väldigt påtagligt att allt är annorlunda.

Nog för att det räknas som lågsäsong nu, men ett Venedig där Markusplatsen nästan är folktomt känns konstigt.

Men vi klagar inte. Vi behöver inte trängas och staden i sig är ju precis lika fantastisk som den alltid har varit. Vi var helt ensamma på den restaurangen vi åt vår middag. Full uppbackning vad det gäller servicen för oss med andra ord. Det är få personer inne i de små butikerna och vill man ta en gondoltur, så har du hundratals lediga båtar.

Vi bor på Locanda Leon Bianco. Med the Grand Canale precis nedanför rumsfönstren. Vi blev uppgraderade utan någon extra kostnad som kompensation för att restaurangerna nu behöver stänga vid klockan 18. Vi visste ju redan att det var så och vi är svenskar. Middag klockan 17. Alltså gör det oss absolut ingenting. Så för oss passar det alldeles utmärkt. Nu har de flesta restaurangerna istället öppet hela dagen istället för att stänga vid tretiden, för att sedan öppna på kvällen igen.

Jag har förälskat mig i Venedig så här redan första kvällen. Det är en mycket speciell och charmig stad. Kanske att den under högsäsong upplevs mer turistförstörd, men åk inte hit då. Här lär det vara ljuvligt året runt.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s