Enklare att förstå våren

Är det bara jag som tycker att direktiven är mer svårtolkade nu?

Svårare än vad det var i våras? Då skulle hela Sverige förhålla sig till viruset på samma sätt. Nu när regionerna delvis har fått lägga fram sina egna restriktioner så blir det mer svårtolkat för mig.

Nu är detta ett hypotetiskt exempel. Dalarna har också strängare restriktioner sedan i torsdags. Men om Västergötland helst inte ska lämna regionsgränsen, men Dalarna kan. Får man då åka till Västergötland som dalmas, men inte till Dalarna som västgöte?

I Dalarna ska man inte vistas i inomhusmiljöer förutom mat och apotekslokaler om man måste. Restauranger ska sluta servera alkohol efter klockan 22. Men den regeln behövs väl inte, för vi ska ju inte vistas inne på restauranger? Vi får ju bara besöka mataffärer och apotek…

För mig ter sig tydligheten en aningens diffusare nu än i våras.

Jag återgår lite i vårens anda hur som. Det känns enklare och det passade mig ganska bra. Jag tror man kommer ganska långt med att hålla avstånd och tvätta händerna. Om man verkligen ser till att hålla det där avståndet utan undantag.

Här i Hovis är det inte så svårt. Vi har ju lyxen att det faktiskt inte finns någon trängsel. Vi har stora delar av familjen här på gården. Ingen i någon riskgrupp, vi jobbar alla hemma alltid och så vidare.

Men det är tuffare nu. Människor mår överlag sämre. Vården är tröttare. Företag får slita hårdare än någonsin och hitta nya vägar. Det är hemskt och jag får känslan av att den jävlar anamma som fanns i våras inte riktigt orkas att ha nu i höst. Det gör mig så ledsen. Men vi måste ju hålla i och hålla ut. Det finns ju inget annat alternativ. Så nu bara gör vi det! Eller hur? Ett litet tag till! Tänk ett litet tag till hela tiden, så ser vi sedan hur långt det lilla taget blir.

Så nu återstår det att mysa hemma. Njuta av ett november och decembermörker här i Hovis. Städa bort hösten, fylla på med ved och ta in sitt eget liv.

Jag tjuvstartar lite med julen. Det får man väl? I år kommer det ju inte bli några julkonserter eller avslutningar. Inget julmingel eller några glöggaftnar. Så det kommer verkligen bli ett år av julefrid. För oss kontorsnissar i alla fall. Orättvist kan tyckas, mot dem som sliter, men det är sällan något i livet är rättvist.

Hoppas ni alla får en bra vecka.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s