VIRUSFRIARE FINNS INTE

Bortom Verkligheten för en helg.

Vi handlade maten hemma för att inte riskera Älvdalingarna någon borlängesmitta. Annars hör det liksom till att handla när man passerar ICA Olsson i Älvdalen.

Det var helt bläcksvart när vi parkerade bilen nere vid vår skogsparkering ett par kilometer härifrån. Den här gången åkte vi upp utan släp. Det vill säga utan fyrhjulingar och någon lastvagn. Vi tog pannlamporna och packningen och plumsade upp genom den lilla snö som kommit.

Det var fem minusgrader ute när vi kom hit. Inne vet jag inte riktigt. Vi behöver köpa en ny termometer för inomhusbruk. Jag tror att den vi haft tidigare hamnat i cementröret som vi har som kylskåp ute.

Jag skulle gissa på att det i all fall var strax över nollan här inne, för det tog inte mer än ett par timmar så kändes hela huset ganska varmt när vi körde igång alla tre kaminerna. Mattias sotade alla skorstenarna sist han och mormor var här i höstas och hade förberett så det bara var att kasta in en tändsticka den här gången. Alla vedkorgarna var redan påfyllda och mamma hade fyllt glasflaskorna i fönstren med lingonris i både gröna och röda nyanser. Det kände lyxigt och enkelt att komma hit.

Min uppgift är att fylla på vatten. I badrum, den stora kastrullen för varmvatten på vedspisen och att kallvatten finns i hinkarna. Jag blir alltid lika förundrad över att pumpen ute på gården bara funkar. Oavsett hur längesedan det var den användes eller massor av minusgrader till trots så bara kommer det vatten. Det tog lite extra lång tid att fylla på den här gången. Himlen var så stjärnklart, det var helt knäpptyst, röken började ta sig upp ur de tre skorstenarna och jag fick en sådan där totalt lugn känsla i hela mig som man ganska sällan lyckas få. Så jag stod där länge och bara tog in allt. Blev nästan lite gråtmild av lycka.

Den här platsen är obeskrivlig. Man måste vara här för att förstå.

Detta är Bortom Verkligheten en plats i total lugn och harmoni och inte ett endaste virus kan nå hit så länge bara vi är här. I julklapp önskar jag mig att alla får tillgång till en plats som den här.

Hoppas ni alla har en härlig helg!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s