EN SMÅSNORIG VECKA

Vad hittar man på en vardag mitt i veckan?

Med en superpigg och megaaktiv sexåring som inte alls tycker att han är sjuk här hemma. Han är inte så sjuk. Hans näsa rinner ibland. Tillräckligt för att inte gå till skolan. Så har det varit sedan i torsdags.

Jag är riktigt värdelös på att få någon arbetsro när barnen är hemma. Det är ju bara att bestämma sig, men det är en utmaning.

Men en skogstur ger mig en aningens bättre samvete för att sedan sätta mig framför datorn och få någonting gjort. Vi har ju så mycket skog och en vardag mitt i veckan är det nästan ingen ute. Vi mötte en hund som Master Jacques blev kär i (han är en svårflirtat liten dvärgschnauzer i vanliga fall). En blandning mellan pointer och vorsteh med det söta namnet Sara. Annars var skogen bara vår. Det är ju helt fantastiskt.

Jag lånar dessutom ut mitt kontor till Viktor Rydbergs gymnasium på Odenplan. Så att själv finna en plats där jag får ordning på mitt jobb just nu är tämligen svårt för en var-sak-på-sin-plats människa som mig själv.

Jag kan vara oerhört effektiv om jag bara får bygga upp en kontorsplats på en lämplig plats, men här hemma är det på kontoret. När jag behöver flytta mig till köksbordet eller till vardagsrumsgolvet så slår arbetshjärnan av på något sätt. Drar sig mer mot saker som Lego, Netflix, julpynt och sådant där…

Men jag har gjort en vacker To Do List över var jag räknar med att vara den 23 december, så jag kan ta ledigt över jul och nyår. Så den måste bara uppnås mellan skogspromenader, Lego och spännande Netflixserier.

Jag gillar ändå min lilla Coronabubbla. Jag trivs så bra i den. Till skillnad mot mannen som klättrar långt upp på väggarna nu, sexåringen som gråter innan han ska sova för att han inte får gå till skolan, 16-åringen som förstår men är galet frustrerad av att inte få träffa sina kompisar och så den där åttaåringen då som är mer som mig. Han finner sig i hur det är bara.

Orättvisa liv. Men just nu väger det åt mitt och Minis håll. Två av fem. Inte illa.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s