FINFIN FRÅNVARO

I’m back!!!

Skrivinspirationen är tillbaka. Min komponerande del av hjärnan har snurrat igång igen sakta men säkert.

Den har för en tid ägnat sig åt förberedelser för bokslut, längdskidåkning och soliga utevistelser. Under den tiden har skrivarmotivationen av någon anledning inte infunnit sig och då får det vara så.

Men vilka veckor vi har! Om än lite kallt, så blå himmel och strålande sol varje dag!

När hände det senast i januari månad. Fina vintervägar, jämnspolade skridskobanor och fantastiska längdskidspår. Precis alla dagar.

Som vanligt har ju helgen spenderats hemma, med en snabb avstickare under gårdagen till Frostbrunnsdalens café och Eleonors såå smarriga semlor.

Kön ringlade sig lång över ån och uppför backen mot Tuna kyrka med människor som tyckte att hennes semlor är precis lika goda som jag gör. Det blev riktigt bitigt i kinderna mot slutet. Så avstickaren blev inte så snabb, men det blev mycket frisk luft och några härliga bakverk.

För jo, det är inte bara semlor i påsarna min mamma bär på. Det slank med lite glasstillbehör och några Frostbrunnsfavoriter också. Så klart!

Tänk att hennes café är till salu. Hur var det? Flytt från Dalarna till förmån för Värmland. Jo, jag kan förstå Värmland och en bebis på det. Då finns inte tiden för att förse en medelålders inflyttad från-alla-landskap-som-finns kvinna med nuvarande hemvist på Södertunabygden med dessa konfektyrer längre. Jag har full förståelse för det, men hur ska jag klara mig utan dessa godisar?

Nej, jag tänker inte köpa caféet. Man kan inte bygga en sådan verksamhet på att äta kakorna. Man måste tillverka dem också. Så tyvärr. Hur härligt konceptet än är.

Kram på er och ha en skön söndags kväll!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s