GLASSTURNÉ OCH EN SCREENFRI LÖRDAG

Sooool och nästan som sommar!

Vår bästa tid är nu. De här veckorna framöver när det sakta börjar bli varmare, grönare och trevligare.

En av mina favoritpoddare just nu är Marlene Agemo som driver podden 11-kaffe med fru Vintage. Hon för mysiga samtal med helt vanliga, vackra, reflekterande människor med livserfarenheter vi alla kan ta till oss av.

En sak hon gjorde med sina barn när de var yngre var glassturnéer. Man åker helt sonika till så många glasskiosker man orkar att äta en glass på tills man inte vill ha mer helt enkelt.

Surffritt på veckorna.

Mina barn får inte se på sina iPads under skolveckorna. Av den enkla anledningen att det hos oss blir lugnast så. Fokus hamnar på rätt ställe helt enkelt. Så lördag brukar få vara deras screendag.

Jag såg att vädret skulle bli i det närmaste fantastiskt denna lördag och beslöt att hela familjen skulle ha ett helt dygn av total fri tid från allt vad telefoner, plattor och tv heter. En aningens orolig för hur mottagandet skulle bli. Så en glassturné som lockbete blev en förträfflig tillgång. Att de dessutom cyklade mellan glasstationerna utan några som helst protester (det blev ändå ungefär 4 mil totalt) när de visste att det väntades ytterligare glass blev ju en bonus.

Att köra lite Parkour mellan cykelpassen kanske gör att man får ner en glass till…

Fyra glasstopp orkades med!

Barnen fixade fyra glassar. Av oss vuxna var det en som inte orkade någon(!) och två som i alla fall åt glass på två av stoppen.

Två glasspauser i Romme, övervägde att åka in och äta strutsglass vid Sahlins men de hade inte öppnat ännu. Tredje gången parkerade vi cyklarna därför vid Torsångs Café istället. Där fick de faktiskt också äta en smörgås. En tur förbi en farfars och hans föräldrars grav. Planterade lite blommor och rensade bort de vissnade löven och slutligen ett sista glasstopp vid i ICA Gustafs.

För mig ger en dag utan skärmar

så mycket avkoppling. Allt man gör kretsar annars kring dessa. Om det så är vägbeskrivningar eller information man behöver för att plantera. Till att lösa böcker, ta reda på recept eller schemalägga sitt liv. En suverän tillgång att ha allt på samma ställe. Men så ibland någon gång då och då är det bara så gudomligt skönt att bara plocka bort det. Bli lite tråkigt 90-talig igen, där man letar recept i en kokbok, läser en vanlig bok gjort av papper och följer sin egen kompass.

Varje morgon jag tagit det här beslutet vaknar jag med ett totalt lugn. Jag lovar mig själv här och nu att göra det mycket oftare.

Idag blir det fortsatt sol och mellan 15-20 grader varmt säger de på den nu påslagna teven. Så nu tar vi vara på en söndag ute i trädgården, släpper ut hundar, kaniner och barn fritt.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s