HOVIS IS POURING

Jag plagierade Emelie in Paris där.

Rubriken. Även om hon på sin Insta skrev Paris istället för Hovis. Men det regnar i alla fall på båda platserna. Så långt är det ganska lika.

Emelie är för närvarande min dusör (ett ord som känns lite franskt) och min förströelse (inte lika franskt kanske, låter mer skånskt i mina öron).

Jag ansåg mig behöva en förmiddag i Paris idag. Våren 2021 är det det samma som att sitta med benen uppdragna under mig och resterande kroppsdelar invecklade i soffhörnet här hemma i vardagsrummet i Sverige. Parisbilderna är från våren 2019. Ni vet från förr i tiden när man inte behövde drömma om platser utan besöka dem i verkligheten.

Vi gör fyra bokslut samma tid varje år, extra blanketter som ska fyllas i rätt ska skickas in, en revisor måste se över vissa delar av det och i slutändan ska Skatteverket ha sitt. Det är min mest intensiva tid på året. Februari till april ungefär. Kanske låter som en lätt match för vissa. Men jag är inte ekonom. Jag är hantverkare. Så för mig flyter siffror inte helt enkelt och naturligt. Tufft jobb för mig milt uttryckt.

När deklarationsdagen passerat i maj brukar jag unna mig att åka någonstans ett par dagar. I år unnar jag mig en förmiddag för mig själv i soffan tillsammans med Emilie. Hon får agera min rekreation från papper och siffror. Tack Netflix för det.

Jag jobbar från soffan och sängen idag. Det lilla jag nu tänker jobba. Jag tänker hur som helst inte sätta min fot på kontoret förrän tidigast imorgon.

Det är inte som Paris, soffan alltså, men Emelie är lite söt och hon får mig att koppla bort saker som är fel och koppla på saker som är bra. Jag kan rekommendera Emelie in Paris på Netflix för lite feelgood.

Buon Martedì ♡︎ (det var Italienska, nåja…)

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s