NÅGOT BARA FÖR MIG SJÄLV

Två dagars foto och livsfilosofering.

Hovgårdsgudinnans blogg har legat i träda sedan mitten av sommaren. Ibland infinner sig bara inte skrivlusten. Det har inte hänt något konstigare än så. Men nu så sakteliga har saker landat på rätt plats igen. Alla äventyrligheter börjar återgå till vardagligheter och det finns åter tid och lust för bloggande.

Jag har varit på tre dagars egen retreat det här veckoslutet.

Två magiska dagar av fotograferande på Villa Strömfors och ett dygn innan det bara för mig själv med en övernattning i Gränna.

Alltså Villa Strömfors. Vilken bruksbostad. Så vacker, välbevarad och varsamt renoverad. Alla borde få möjligheten att spendera några dagar här. Det är svårbeskrivligt. Jag hoppas istället att bilderna kan tala för sig.

Villan är byggd 1908 till brukspatronparet Davida och David Nylander. Släkten Nylander drev bruket fram till 1975. Idag hyrs villan ut för ändamål så som det jag fått uppleva i två dagar. Möten med människor man aldrig träffat tidigare, kärleken till fotografering och förtäring av ljuvlig mat eller vad man nu kan tänkas behöva förkovra sig inom.

Jag fick rum nummer 6 tilldelat mig. Alla rum är smakfullt inredda i olika stil, men med en rogivande känsla. Mitt gick i mörka blågrå toner, en gnutta grönt och rosa med mjuka mysiga detaljer i en modernt gammal stil. Ni förstår precis eller hur? Nej, det går inte att beskriva. Bilder igen.

Fluffigt och mysigt och ljuvligt så det förslår. Väl incheckad vill man aldrig checka ut. Man kan inte få nog av den vackra ekpanelen, kakelugnarna, järnspisarna, glasinfattningarna och de gedigna takkonsterna. Att på det få gå lös med kameran i krinliggande brukbyggnader har för mig varit sagolikt.

Jag är efter dessa dagar lite bättre kompis med min kamera, jag har en spirande vänskap med Lightroom Classic och jag har mött människor som gett mig skratt långt in i magen, tårar i ögonen och en skön känsla av att livet är fint.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s