ETT RUNDTIMMERHUS OCH EN HEMSIDA

Idag är det kallare igen och ett helt magiskt ljus ute.

Jag önskar att jag kunde beskriva hur det ser ut och hur känslan är när man kommer ut på trappan på morgonen här. Jag har aldrig lyckats fånga det på bild precis så som man upplever det. Jag vet inte om mitt ordförråd räcker till heller.

Jag skulle vilja beskriva det som att tystnaden är total. För det är så det känns. Men det stämmer ju inte riktigt. Ibland blåser det och då kan man höra vårt lilla vindkraftverk snurra på långsidan ner mot skön. Är vi här på vintern, som nu, så hör man ljudet från brasorna som sprakar och de små fläktarna på kaminerna som snurrar för att sprida värmen.

Den här morgonen hörde jag fåglar kvittra trots de -18 graderna som utomhustermotern visade. Inte samma kvitter som på somrarna, men ändå några tappra vintriga fåglar som satt i det där fula döda gamla trädet här vid sidan. Fåglar gillar det trädet. Tydligen även nu på vintern. Själv känner jag idag att jag är glad att jag är människa och kan gå in i värmen när jag vill.

Jag bjuder på en liten rundtur exteriört idag om ni vill hänga på. Detta hus som består av 76 stycken träd från området kring Mossbysjön i Gustafs. Sju av träden var 16 meter långa ungefär. Det var ett äventyr att transportera dessa jättar genom skogen och hit upp kan jag meddela er som inte var med. Den största stocken högst upp genom taket väger 2,5 ton. Den leker man inte med hur lätt som helst. Men maffig är den.

Solpaneler och vindsnurror är inte jättevackert

men här är det en nödvändighet för att huset ändå ska kännas modernt. Det är skönt att ha möjlighet att tända lampor ibland och framför allt så har vi ett kylskåp som går på det systemet. Jag minns hur lyxigt det var första gången vi kunde slå igång kylen och stoppa in varor här i köket. Innan hade vi alla kylvaror i ett cementrör nedgrävt i marken mellan ladan och huset. Detta rör fungerar naturligtvis alldeles utmärkt som kylskåp fortfarande.

Vårt uthus och förråd med utekylen i bild nere till vänster.

Ladan eller uthuset eller kanske vedboden är ett bättre namn på den lilla timmerbyggnaden mittemot huset. Det finns mycket roligheter innanför de väggarna. Just nu bor Karl-Oskar där, vår belgiska jätte till kanin. Han är ju ute året runt och ta in honom nu skulle ju förstöra för honom när vi kommer hem. Han har fått ett provisoriskt boende bland veden när vi är här. Han verkar gilla det. Han reagerade inte ens över att behöva transporteras hit upp på skoter. Coolingen.

Detta lilla timmerhus är ett Blocketfynd. Eller fynd vet jag inte. Säger man det om allt man köper på Blocket? Den kommer från 1700-talet och har stått i Boden tills för fem år sedan då den fick monteras ner och landa här istället. Gediget hantverk från 300 år tillbaka.

Vad är er uppfattning om utedass?

Mysigt, omständigt, äckligt eller helt underbart?

Personligen tycker jag att det är oerhört praktiskt. Och att gå på toa, lämna dörren öppen och bara njuta av utsikten är svårslaget. Ingen slamtömning, aldrig någonsin stopp i avloppet (finns ju inget i och för sig) och mycket enklare städning. Dasset har vi köpt från Långsjö Såg hemma. Samma såg som byggde våra sängar. Dasset var det som kom först på plats. Innan allt annat. Så det har stått här längst.

Summerar 2021

Jag har ägnat denna onsdag mellan jul och nyår till att försöka styra upp min enskilda verksamhet lite. Den har, milt uttryckt, fallit i glömska sedan Covidutbrottet. Det har inte varit någon jättestor efterfrågan på bröllop direkt och jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag till och med glömt att kolla av mailen för det företaget. Riktigt dåligt. Jag missade två små förfrågningar i somras på grund av detta. Inte försvarbart alls.

Så för min egen skull och för de som faktiskt är ute efter mina tjänster tänker jag att det är enklare att styra allt från ett och samma ställe. Jag använder hovgardsgudinnan.se för en del och hovgardsgudinnan.com för en annan. Så kommer det inte att vara fortsättningsvis. Jag tänker styra allt härifrån. Den andra domänen får styras om hit. Varför krångla till det med två olika? Jag kan lika gärna lägga upp fler sidor högst upp här istället. Så framledes om man vill nå mig kommer jag använda mig endast av mailen hit: rebecca@hovgardsgudinnan.com. Allt med .se styrs om. Bloggen här kommer att förbli precis den samma.

En bättre onsdag i mitt liv faktiskt. Just den här delen har jag dragit mig lite för att ta tag i. Eller snarare inte prioriterat. Men nu har jag en lång lista med uppstyrning och åtgärder att ta tag i när jag kommer hem. Känns inspirerande.

Allt gott till er!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s