KAN LIVET FÅ EN ANNAN FORM?

Min yngstas funderingar kring sin moster.

Han har inte träffat henne sedan i julas och det är så mycket i vårt liv som kretsar kring hennes situation just nu.

Vår lilla vetenskapsman, som blir tio år detta år, har koll på vad cancerceller, cellgifter, metastaser och strålbehandlingar är. Han har läst på och försöker förklara för sin sjuårige lillebror.

Lillebror har tusen frågor och verkar mest skeptisk till att hans moster ens finns längre i samma form som tidigare. Han verkar tror att hon kanske har formats om till någon rökpelare eller kanske till någon abstrakt form av en slajmboll.

Kanske dags att han får följa med ner till henne några dagar…

Ljuset just nu!

Det är rosa på morgonen, orange på dagen, sedan blått och på kvällarna går det över i grönt. Norrskenskvällar över hela Sverige. Oavsett om detta beror på vårt varmare klimat eller inte, så är färgerna så väldigt njutbara just nu.

Det behövs verkligen. Ljuset. Jag ägnar mina dagar åt att ha min nacke böjd över papper, siffror och bokföringsprogrammet just nu. Jag har ingenting emot det. Jag går igång på siffror. Siffror får mig att känna mig trygg. Oavsett om det är plus eller minus så ger det mig en känsla av kontroll. Jag gillar kontroll.

Är det något vi kan så är det att anpassa oss efter läget. Det är vi vana vid. Det har vi gjort sedan vi var små.

Så får även mina barn just nu. Vill de träffa sin mamma, så får de helt enkelt hänga med henne på kontoret. Det samma gäller för husdjuren.

Att ta mig tiden att njuta av helgen? Självklart. Det måste man. Hoppas ni gör det också.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s