EN TUR OCH EN RETUR GRANNLANDET

Galenskaparna och jag har varit en tur till Norge över helgen.

Lite nytta ha vi gjort (jag har lite drygt 400 foton som ska redigeras efter noga urval), men vi har haft absolut mest nöje. Vi har haft några känslosamma och sällsamt fina dagar i Nannestad och Hurdal tillsammans med vår ärvda familj i grannlandet.

Galenskaparna har burit slips och fluga. Åtminstone en liten stund. Tillsammans med sina favoritjoggingdojjor i sprakande färger från New York. Det där med skorna kunde jag inte förhandla bort. Det var dem eller slips och fluga. Livet måste få vara lite bekvämt också, som den yngre av dem uttryckte sig…

Tänk att Norge är så vackert. Jag kan förstå att svenskarna fick för sig att vi skulle ingå union bara för den sakens skull. Där slår vårt grannland oss på fingrarna. Det är prydligare, storslagnare, mer välordnat och dyrare. Vädret lovade regn och 18 grader. Det blev sol och runt gradtalet 25 istället. Så även där bjöds det på mer än utlovat.

Vi har fått njuta norska Bunader med vackra broderier, smycken och sjalar.

Visste ni att det finns över 400 olika regionala dräkter i Norge. Så vackert. Men joggingdojjorna från New York funkade fint de också. Kanske egentligen bättre för grabbarna grus. Men de har fått lära sig en del nytt den här helgen. Som det här med vad en tradition är, vad faktiskt en kyrka är till för, vad en Konfirmation betyder och att norsk städpersonal inte heller dammsuger under sängarna på hotellrummen. Viktiga lärdomar de får ta med sig framöver i livet.

Nu har vi landat hemma igen efter härligt intensiva dygn. Imorgon väntar vardag och skola igen. En helt normal vecka faktiskt. Känns lite ovant. Jag ska vara hemma och jobba i fem dagar i sträck. Kan inte minnas när det hände senast. Hemma i fem dagar… Jag få ta in dessa fyra ord en liten stund. Sätter nog upp ett STÖR EJ också och går in i min egen lilla fyrkant dessa dagar. Det ska bli fint. Jag behöver en sådan återhämtning.

Hoppas ni alla får en fin sista hel vecka i augustis månad!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s