UNDERBART ÄR PRECIS NU

För det är så vi väljer att tänka…

Så lever vi sedan i november. För sedan dess har vi faktiskt bara fått negativa besked angående min systers cancer. Den växer, den sprider sig, den nästlar in sig på ett sätt ingen vill att den ska göra.

Men hon lever fortfarande. Jippi! Ingen vet hur länge. Vem vet det? Någonsin.

Det gamla kruthuset från omkring tiden 1741 i Kloster – Brandröken i bakgrunden är helt under kontroll och har ingenting med kruttillverkning att göra. Det lades ner 1871, så…
Vincent – tekniknörden jag fick som mittenbarn ♥︎
Regn där borta mot Säter, men inte alls hos oss.

Vi är hela familjen nu i Stockholm för att avsluta påsklovet här. Men när min faster (som hängde med min syster då) ringde i tisdags och sa att nej, det blir inga fortsatta cellgifter. De tar inte. De ger ingenting. Då satt jag, mamma och Galenskaparna i bilen på väg på äventyr till Kloster hemma i Dalarna.

Jag har en ambition och vill gärna hålla denna blogg vid liv. På den senaste tiden har den blivit mest en kanal för att meddela min systers läge. Så är väl egentligen inte tanken. Men det är också en bra kanal att nå ut till er som vi kanske inte ringer på listan.

Det är ganska skönt att meddela sig på ett ställe. För ibland behöver man älta i oändlighet och ibland orkar man inte alls. Så här är en bra plats oavsett.

Nu ska det prövas en sista grej, sedan är hon utlämnad till studier. Sådant man egentligen inte vet så mycket om. Samtidigt är det ju dessa studier som leder forskningen framåt. Hopp om livet vill vi väl alla ha ända tills den dagen vi dör. Så åter igen flyttar vi våra gränser och lever nu.

Jacques rundar kruthuset.
Viggo testar om isen håller.
Första blommande blåsipporna.

Kloster – Husby socken – Hedemora kommun

En sådan där riktig pärla. 45 minuter i bilen från mitt hus och ändå har jag aldrig varit där tidigare. Ibland bor man lite för nära…

Från mitten av 1700-talet låg här Sveriges största krutbruk. Men här fanns hyttor för koppar- och järnframställning redan från början av 1400-talet. Namnet Kloster uppkom i slutet av samma århundrade då ett cistercienskloster instiftades. Ruinrester från detta kloster, om man letar noga, kvarstår än till denna dag. Ruinerna från klosterkyrkan ses lätt däremot invid herrgården. Under 1800-talet utökades verksamheten med ett modernt valsverk och bekom därefter ett framgångsrikt järnbruk. 1888 tystnade allt och vi kan bara idag förnimma historien genom att vandra omkring i trakten och läsa om platserna.

En av en mängd broar i den anlagda engelska trädgården i den idag privatägda herrgården i Kloster. Öppen för allmänheten att besöka maj-september (utan hund) då det går får här sommartid.
Kruthuset på håll.
Museet – öppet sommartid. Också det i anslutning till herrgården.

Vi hade turen att möta herrgårdens arvtagare som gladeligen gav oss en privat rundvandring på hans ägor. Viggo och han var lika gamla visade det sig. Så trots en del småprotester när vi lämnade hemmet, så blev det en ganska rolig dag även för barnen. De har till och med ett önskemål att återkomma när det blomstrar och arvtagaren säljer saft och bullar eller liknande utanför museet på sommaren. Han gör det ibland berättade han.

En skymt av Klosters herrgård och rester av ett Plåtvalsverk som uppfördes här 1809.

Dagdrömma lite om svunna tider. Om människor som kommit och gått. Det som livet ger och det som det tar. Så som det alltid har varit.

Till Kloster kommer jag mer än gärna tillbaka!

Nu en uns Stockholm till innan vi återvänder hem till vårt Dalarna igen.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

2 reaktioner till “UNDERBART ÄR PRECIS NU

  1. Hej. Tänker ofta på din syster, hur hon mår. Man önskar så att de kom på ett botemedel. Skickar styrkekramar ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s