NOVEMBER I VETULONIA

Försöker landa hemma igen.

Det är svårt. Hösten har gått slag i slag av saker konstant. Hela jag känner av det. Jag måste försöka andas lite mellan varven.

Vi har precis kommit hem efter ett par veckor i vår dröm i Italien. Där kopplade jag totalt av och allt fick komma lite ikapp. Välbehövligt samtidigt som jag fortfarande inte riktigt kan eller fortfarande inte är beredd att ta in allt som hänt i år på en och samma gång.

En mormor och två grabbar i det vi har som vardagshängrum direkt in till höger från övre entrén.

Fint är att höstlovet kommer under den absolut tråkigaste svenska månaden. Att vi har möjligheten att byta ett par veckor av den mot sommarvärme och sol. En del åska och regn också, men varmt.

Grabbarna hängde i havet och på stranden en hel dag förra veckan. ”Den bästa stranddagen någonsin” enligt Vinci.

Mamma var med. Hon som haft jour i Sverige i två år fick nu ett miljöombyte. Hoppas det ändå gav henne något annat. Allt är ett enda virrvarr just nu, så det är svårt att veta.

Lyx, lyx, lyx ändå att ha möjligheten att fly en liten stund från vardagen till något som ändå är sitt eget. Som känns som hemma. Jag har två flyktställen i mitt liv. Italien och Bortom Verkligheten. Lyx, lyx, lyx…

Från mitt sovrumsfönster. En kyrka rakt fram och den stora i byn ligger till vänster. Vi bor precis utanför den gamla Etruskmuren man ser rester av till vänster.

Lyx, lyx, lyx…

Det kommer från min syster. När hon jobbade på TUI Crew Office på Münchenbryggeriet på söder i Stockholm för några år sedan. En kollegas 3-åriga (eller kanske var hon fyra) dotter var med på kontoret och lekte resesäljare:

”-Så vad önskar ni? Hm, okej jag rekommenderar lyx, lyx, lyx.”

Vem önskar sig inte lyx, lyx, lyx liksom. Vad det än må innebära för var och en …

Stressa ner. Ta in. Njut där ni kan.

Två veckor till advent.

Ingen annan än du själv får bestämma vad julkänslan är för just dig.

Ska försöka ta in det i mitt eget:)

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Lämna en kommentar